ЗАСІДАННЯ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ З НАГОДИ ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ ЗАРАХУВАННЯ НА КОНТРАКТНУ ФОРМУ НАВЧАННЯ ДО НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

18.08.2021

18 серпня 2021 року в аудиторії № 201 морфологічного корпусу відбулося розширене засідання Приймальної комісії НМУ імені О.О.Богомольця.

У ньому взяли участь адміністрація Університету на чолі з головою Приймальної комісії, ректором, професором Ю.Л.Кучиним, декани факультетів, відповідальний секретар ПК, доцент М.В.Тарасенко, заступники відповідального секретаря ПК, голова профкому співробітників НМУ, професор Л.М.Яременко та інші.

Порядок денний засідання знайшов відображення у доповіді, яку виголосив, ілюструючи її слайдами, заступник голови Приймальної комісії, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О.М.Науменко.

Олександр Миколайович звернув увагу на те, що 1237 поданих цього року на контракт оригіналів – показник цілком пристойний, особливо якщо порівняти його з відповідними показниками двох попередніх років – 1234 і 1042. З 11 позицій у переліку спеціальностей прогресу порівняно з минулим роком досягнуто по 9-х. При чому по таких спеціальностях, як 222 «Медицина» (1 і 2 курс), 221 «Стоматологія» (1 і 2 курс), 226 «Фармація» (денна форма), 225 «Медична психологія», 227 «Фізична терапія, ерготерапія» (бакалавр), перевершено показники двох, а то й трьох попередніх років. Якщо проаналізувати ситуацію із зарахуванням за контрактом в Україні, то й тут Національний медичний університет імені О.О.Богомольця є безперечним лідером навіть на тлі відносно благополучних національних університетів. Лідерство це стосується як зарахування в цілому, так і з переважної більшості спеціальностей.

Насамкінець доповідач показав мапу України, з якої можна зробити висновок: немає регіону, представники якого не навчаються в нашому Університеті. Професор О.М.Науменко подякував усім членам Приймальної комісії за злагоджену і чітку роботу протягом двох основних етапів вступної кампанії-2021.

Враженнями від ходу вступної кампанії, зокрема її контрактного етапу, поділилися декани факультетів НМУ. Узагальнюючи їхні стислі виступи, можна констатувати, що прогресові у досягненні результату сприяли такі чинники, як рання активність у роботі з потенційними абітурієнтами, швидке і коректне реагування на ті нечисленні ускладнення і непорозуміння, які виникали в ході роботи, тощо. Щодо висловленої думки про можливість збільшення місць на медико-психологічному факультеті дав роз’яснення проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор, полковник медичної служби О.М.Власенко. Олег Миколайович зазначив, що розв’язання цієї проблеми потребує часу.

У своєму виступі відповідальний секретар ПК, доцент М.В.Тарасенко зупинився на спірних моментах, які виникають щороку у зв’язку з умовами вступу до вищих навчальних закладів, які пропонує Міністерство освіти України. Часто ці непорозуміння виникають уже в ході вступної кампанії і коригувати роботу доводиться, як кажуть, в процесі. Максим Васильович вважає, що Приймальна комісія працювала і продовжує працювати злагоджено і ефективно.

У заключному слові ректор НМУ, професор Ю.Л.Кучин висловив усім щиру подяку і запевнив, що озвучені резерви керівництво Університету обов’язково візьме до уваги і зробить усе можливе, щоб надалі їх ефективно використати.

 

Прес-центр