ЗАХИСТ ДИСЕРТАЦІЇ Л.О. СОБАНСЬКОЇ НА ЗДОБУТТЯ СТУПЕНЯ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ В ГАЛУЗІ ЗНАНЬ «ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я» УСПІШНО ПРОЙШОВ У СТІНАХ НМУ

23.12.2021

22 грудня 2021 року у приміщенні Адміністративного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця відбувся захист дисертації співробітниці ДНУ «Науково-практичного центру профілактичної та клінічної медицини» (ДУС) Лади Олександрівни Собанської на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань «Охорона здоров’я» за спеціальністю «Медицина». Тема її праці, науковим керівником якої став головний науковий експерт наукового відділу малоінвазивної хірургії ДНУ, член-кореспондент НАМН України В.І. Черній,  – «Удосконалення штучного кровообігу при кардіохірургічних втручаннях у хворих на ішемічну хворобу серця та вади серця із хронічною серцевою недостатністю».

Завідувач відділу аспірантури та докторантури НМУ К.О. Гололобова відкрила засідання спеціалізованої вченої ради, створеної згідно з наказом МОН України № 1296 від 2 грудня 2021 року. Її члени – голова, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ імені О.О. Богомольця, доктор медичних наук, професор С.О. Дубров, рецензенти – професор цієї кафедри, доктор медичних наук, професор О.В. Олійник і доктор медичних наук, доцент, професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №1 НМУ імені О.О. Богомольця Т.Й. Мальчевська, а також опоненти – директор ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України», академік НАМН України, доктор медичних наук, професор В.В. Лазоришинець і завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НУОЗ імені П.Л. Шупика, доктор медичних наук, професор О.А. Лоскутов – зайняли свої місця за столом президії – і захист розпочався.

Л.О. Собанська вклалася з авторефератом дисертації у відведений регламентом час і відповіла на запитання присутніх у залі, а пізніше – і зазначених вище рецензентів та опонентів. Виступи і перших, і других в основному збігалися в оцінках роботи, її актуальності, ваги і новизни. Коли виступи і запитання добігли до завершення, голова СВР професор С.О. Дубров запропонував перейти до процедури таємного голосування. Результати його такі: «за» – 5, «проти» – немає, «відсутніх» – немає. Таким чином, Лада Олександрівна Собанська отримала від колег щире привітання з присвоєнням їй ступеня доктора філософії і виступила з коротким словом, у якому, зокрема, подякувала усім причетним до написання її праці, в тому числі і ректорові НМУ, членові-кореспондентові НАМН України, професорові Ю.Л.Кучину, анестезіологові за фахом, за надану можливість співпраці з Університетом у ході роботи над дисертацією.

 

Прес-центр