Як повідомити про шахрайські повідомлення

10.04.2023

Адміністрація Національного медичного університету імені О.О. Богомольця спільно з правоохоронними органами звертається до здобувачів освіти, співробітників і професорсько-викладацького колективу із закликом негайно повідомляти про шахрайські повідомлення та протиправні дії.

Нещодавно на офіційних джерелах правоохоронних органів була опублікована інформація щодо шахрайських дій в одному із закладів вищої освіти. Представляючись особою, яка має відношення до Центру тестування Єдиного державного кваліфікаційного іспиту та зокрема тестового компоненту «КРОК», через месенджер «Telegram» підозрюваний надсилав смс-повідомлення студентам, які не склали іспит. Він пропонував їм «вирішити» вказане питання за грошову винагороду. Наразі особу встановлено та затримано. Проводяться кримінально-процесуальні заходи. На неї чекає невідворотнє покарання.

Шановні студенти, будьте обачними і не довіряйте шахраям. Пам’ятайте, що здебільшого такі особи не тільки не можуть повпливати на результати, а й не збираються цього робити. Пропозиції щодо «вирішення питання» направлені виключно на заволодіння вашими коштами без продовження і кваліфікується як шахрайство.

Якщо ви зіштовхнулися з певними «пропозиціями» через месенджери, відразу звертайтеся до уповноваженого з антикорупційної діяльності НМУ імені О.О. Богомольця Юрія Федосова за телефоном +38(44)246-47-35, або на електронну скриньку anticor.nmu@nmu.ua, або поштою на адресу: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, кабінет 113, або безпосередньо до уповноваженого.

Це допоможе нашому Університету і правоохоронним органам оперативно боротися із шахраями.

 

Пресцентр НМУ