Випускники стоматфакультету успішно склали останній іспит

13.06.2024

Днями студенти 5 курсу стоматологічного факультету і факультету підготовки іноземних громадян Національного медичного університету імені О.О. Богомольця успішно завершили другий етап Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) – об’єктивний стандартизований клінічний іспит (ОСК(П)І). Майже двісті здобувачів освіти продемонстрували високий рівень оволодіння загальними і фаховими компетентностями лікаря-стоматолога. Нині на студентів чекають дипломи випускників, що відкриє їм шлях до інтернатури.

Об’єктивний структурований клінічний іспит відбувся на базі сектору симуляційного навчання Стоматологічного медичного центру НМУ. На 10 станціях студенти демонстрували практичні навички, які опановували упродовж 5 років навчання, з ортодонтії, хірургічної, ортопедичної, терапевтичної стоматології, дитячої терапевтичної та дитячої хірургічної стоматології, а також надання першої медичної допомоги та проведення серцево-легеневої реанімації при невідкладних станах. Станції для маніпуляцій за різними сценаріями підготували фахівці стоматологічного факультету. Захід тривав із 3 по 12 червня. Два окремі дні іспиту присвятили екзаменуванню іноземних студентів нашого Університету, що з поважних причин перебували за кордоном у режимі дистанційного доступу.

Здобувачі освіти під час ОСК(П)І виконали регламентовану кількість практичних завдань і маніпуляцій на фантомах, підтвердили здатність надавати невідкладну медичну допомогу та працювати зі стандартним пацієнтом, вирішувати ситуаційні задачі із оцінюванням результатів додаткових методів дослідження реальних пацієнтів із різноманітними проблемами і захворюваннями щелепно-лицевої ділянки. Усі випускники успішно впорались із завданнями, про що свідчать отримані ними високі бали.

Оцінювали роботу студентів проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Олександр Канюра, деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко, завідувачка кафедри терапевтичної стоматології, професорка Юлія Коленко, яка очолила екзаменаційну атестаційну комісію, та інші досвідчені лікарі-стоматологи, що є викладачами нашого Університету.

Можливість проведення іспиту на належному рівні була забезпечена за підтримки адміністрації Університету та технічних служб, які подбали про безперебійне електропостачання та інтернет у складних умовах енергетичної кризи в країні.

Студенти-п’ятикурсники спеціальності 221 «Стоматологія» продемонстрували високий рівень теоретичної підготовки на «Крок-2» та отримали успішні результати під час ОСК(П)І. Бажаємо випускникам стоматологічного факультету НМУ імені О.О. Богомольця 2024 року успіху впродовж майбутньої професійної діяльності!

За інформацією стоматологічного факультету