Випускники М4 успішно склали практичний клінічний іспит

15.06.2023

13 червня на медичному факультеті № 4 завершилася атестація студентів 6 курсу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Під час його проведення у Навчально-науковому центрі медичних симуляцій було використано формат комбінованих станцій, де випускники за 80 хвилин мали продемонструвати сформовані фахові компетенції з клінічних дисциплін. Частина здобувачів вищої освіти, які перебувають за кордоном, скористалися можливістю складати об’єктивний структурований практичний клінічний іспит у дистанційному форматі.

Варто відзначити, що більшість випускників цього факультету, а це понад 300 студентів, вже працюють за спеціальністю та визначилися щодо профілю інтернатури. Тож голова атестаційної екзаменаційної комісії, професор Ярослав Сусак відзначив якісну підготовку і ґрунтовні знання майбутніх лікарів.

Декан факультету, доцент Василь Алексійчук із гордістю спостерігав за проходженням станцій відмінниками навчання з різних дисциплін: внутрішньої медицини, хірургії, педіатрії, акушерства та гінекології, серцево-легеневої реанімації, інфекційних хвороб та гігієни і екології.

Відмінні результати за результатами складання ОКСІ продемонстрували не лише студенти, які отримають дипломи з відзнакою. Так, випускники Анастасія Стадник, Іванна Соколова, Єлизавета Рибак, Олександр Коршак, Богдан Жуковський, Аліна Гейдор і Олександра Кириленко показали високий рівень володіння професійними компетентностями.

Останній важливий іспит складено, залишається лише побажати подальших успіхів випускникам і вдалого вступу до інтернатури на обрані спеціальності.

Пресцентр НМУ за інформацією деканату М4