Викладачі НМУ вправлялися у наданні першої медичної допомоги

01.04.2024

Днями у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся черговий захід у межах пілотного проєкту «Школа компетентного викладача», спрямований на підвищення професійної обізнаності професорсько-викладацького колективу нашого Університету. Його тематика стосувалася опанування основ першої медичної допомоги. Захід відбувся у форматі тренінгу. Його учасники, викладачі-немедики нашого Університету, ознайомилися з алгоритмом дій при наданні ефективної медичної допомоги в екстрених ситуаціях і на практиці відпрацьовували такі навички.

Тренерка, директорка Навчально-наукового центру медичних симуляцій НМУ Юлія Бойко ознайомила учасників з особливостями надання першої медичної допомоги у випадку, коли людина втрачає свідомість, розповіла про чіткий порядок дій, починаючи від виклику швидкої, завершуючи послідовністю проведення серцево-легеневої реанімації (СЛР). Після теоретичної підготовки слухачі на практиці спробували надати допомогу умовному потерпілому – людині без свідомості, правильно діагностувати її стан, відпрацювали основні прийоми СЛР. Опанування навичок надання першої медичної допомоги є важливим для кожного, часто вони допомагають рятувати життя у критичних ситуаціях, а під час війни такі вміння особливо актуальні.

Так, у Навчально-науковому центрі неперервної професійної освіти Інституту післядипломної роботи НМУ імені О.О. Богомольця планують і надалі проводити освітні заходи у межах «Школи компетентного викладача». Наступна зустріч відбудеться 11 квітня і буде присвячена корпоративній культурі у нашому Університету. Розглядатимуться загальні питання корпоративної культури, дозволеного і табу в корпоративній культурі, особливостей ділового листування, іміджу працівників НМУ, особливостей комунікації та використання логобуку НМУ.

Запрошуються всі бажаючі фахівці нашого Університету. Для участі необхідно заповнити реєстраційну форму.

За інформацією ННЦ НПО ІПО