ВИКЛАДАЧІ НМУ – МІЖНАРОДНІ ЕКСПЕРТИ З АКРЕДИТАЦІЇ ВНЗ ТА ОСВІТНІХ ПРОГРАМ

03.05.2017

Зважаючи на високий авторитет та професіоналізм викладачів НМУ імені О.О.Богомольця, Національне казахське агентство із забезпечення якості в освіті неодноразово запрошувало їх в якості міжнародних експертів з акредитації  ВНЗ та освітніх програм.  Міжнародними експертами виступали проректор з наукової роботи,  професор Тетяна Черенько, проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професор Олеся Линовицька,  начальник науково-дослідної частини,  PhD  Андрій Дінець, завідувач кафедри клінічної фармакології та  клінічної фармації, професор Микола Хайтович.

А впродовж 24-25 квітня 2017 року Міжнародним експертом з акредитації Міжнародного казахсько-турецького університету імені Ходжи Ахмеда Ясаві виступила завідувач кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, професор Тетяна Грузєва. Університет здійснював акредитацію низки освітніх програм, зокрема,  освітньої програми підготовки PhD  за фахом «громадське здоров’я”. Попередньо було проаналізовано самозвіт ВУЗу.  В процесі зовнішнього аудиту було оцінено відповідність освітніх програм стандартам спеціалізованої програмної акредитації, ефективність навчальної та науково-практичної діяльності, проаналізовано слабкі ти сильні сторони, відвідано структурні підрозділи університету, проведено низку інтерв’ю з керівництвом закладу, співробітниками кафедри, з особами, що навчаються, роботодавцями тощо.

Важливим підсумком роботи команди міжнародних та національних експертів поряд з акредитацією  стало  також налагодження стосунків між вченими у сфері громадського здоров’я України та Казахстану і планування співпраці.

 

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я