ВИХОВАНЦІ НМУ ПРАЦЮЮТЬ НА ГАРЯЧІЙ ЛІНІЇ МОЗ УКРАЇНИ

02.12.2021

На номер гарячої лінії МОЗ України 0-800-505-201 телефонують громадяни зі всіх куточків України та із-за її меж. Збільшилася кількість дзвінків в осінній період із появою нової хвилі захворювань на COVID-19. Дозвонювачів цікавлять фахові відповіді стосовно вакцинації, лікування небезпечної інфекційної хвороби, переходу на електронні листи непрацездатності, програми «Доступні ліки» та багато інших питань, що стосуються сфери охорони здоров’я.

У зв’язку із збільшенням навантаження на працівників гарячої лінії, було прийнято рішення залучити вихованців НМУ до цієї важливої інформаційної роботи. Виконання цього завдання було покладено на навчально-методичний відділ нашого Університету.  Уже протягом місяця в МОЗ України позмінно працюють Олександр Ноздренко, Юлія Смірнова, Анна Гончарова, Катерина Шапіренко, Анастасія Александренко, Анна Орлова, Вероніка Парамонова, Євфалія Копиця та Павло Пенський. Спеціаліст департаменту організаційного забезпечення міністерства Надія Мадяр із вдячністю розповідає про молоде поповнення, яке з перших днів активно приступило до виконання нових обов’язків. Допомогають молоді досвідчені оператори гарячої лінії Наталія Піскунова, Валентина Нефьодкіна  та Євген Бабенко, які діляться своїми знаннями та досвідом.

Сьогодні щоденно на гарячу лінію надходить понад дві тисячі телефонних дзвінків. Кваліфікована консультація дає можливість зменшити навантаження на медичний персонал, допомагає налагодити зв’язок громадян із сімейними лікарями, амбулаторіями, бригадами екстреної медичної допомоги. Здійснюється постійний зв’язок із контакт-центром МОЗ України з питань COVID-19 та Центром екстреної медичної допомоги.

Студентка 4 курсу заочної форми навчання фармацевтичного факультету Вероніка Парамонова розповіла, що робота на гарячій лінії дає їй відчуття того, що вона приносить користь людям, допомагає їм подолати тимчасові труднощі, адже доводиться не лише консультувати, а й оформляти письмові запити, скарги і відправляти їх у відповідні інстанції та відстежувати надання медичної допомоги на місцях у всіх регіонах України.

 

Газета «Медичні кадри»