ВИБІР ТИХ АБІТУРІЄНТІВ, ХТО ОБРАВ ПРОФЕСІЮ ЛІКАРЯ-ПЕДІАТРА, ЗАСЛУГОВУЄ НА ПОВАГУ: ВСТУПНІ ФАХОВІ ВИПРОБУВАННЯ В НМУ

27.07.2021

27 липня 2021 року у трьох аудиторіях морфологічного корпусу НМУ імені О.О.Богомольця проходили двогодинні фахові іспити на спеціальність 228 «Педіатрія». У разі успішного проходження випробування молодших спеціалістів – випускників медичних коледжів України буде зараховано на другий курс медичного факультету №3 (педіатричного).

В аудиторії №2 імені В.О.Караваєва абітурієнтів привітали заступник голови Приймальної комісії, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор О.М.Науменко і проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.А.Канюра. Процедуру жеребкування для визначення варіантів тестів, яка передує всім іспитам, проводив заступник відповідального секретаря ПК, доцент В.О.Ращенко.

У своїй короткій промові професор О.М.Науменко зосередив увагу вступників на винятковій важливості професії лікаря-педіатра, відповідальності того, хто обирає її як справу свого життя. Професор О.А.Канюра зазначив, вітаючи абітурієнтів, що медичний факультет №3 (педіатричний) один із провідних в Університеті, насамперед, за  професорсько-викладацьким рівнем. Керівники НМУ нагадали також, що цього року славетний Університет відзначає своє 180-річчя, і поповнити його 15-тисячний студентський загін – велика честь.

В аудиторії №1 імені професора П.М.Буйка абітурієнтів тепло привітали декан медичного факультету №3 (педіатричного), професор О.В.Виговська, декан медичного факультету №2, професор Р.С.Цимбалюк та інші.

А в одній із аудиторій другого поверху морфологічного корпусу у цей же час проходив іспит з української мови – диктант. Його складали вступники до стоматологічного медичного коледжу, директором якого є О.О.Циж. Іспит проводила професор Національного університету імені Т.Г.Шевченка Н.М.Гаєвська. У ньому взяла також участь декан стоматологічного факультету, професор Н.В.Біденко. До речі, завтра, 28 липня, фахові випробування проходитимуть молодші спеціалісти на спеціальність 221 «Стоматологія».

 

Прес-центр