Вступники до аспірантури на спеціальність «Стоматологія» презентували наукові проєкти

30.08.2023

29 серпня у конференц-залі стоматологічного корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся іспит зі спеціальності 221 «Стоматологія» для бажаючих вступити до аспірантури. Таких осіб було 21. Кожен конкурсант презентував власний науковий проєкт, що було нововведенням в регламенті вступних іспитів цього року до аспірантури.

Тематика напрямків майбутніх наукових досліджень, які презентували конкурсанти, стосувалася хірургічного лікування та протетичної реабілітації пацієнтів з вогнепальними та мінно-вибуховими травмами, вивчення молекулярно-генетичних механізмів розвитку кіст щелеп, захворювань слинних залоз, скронево-нижньощелепного суглобу, коморбідної патології. Молоді науковці продемонстрували високі фахові знання та план з реалізації наукових амбіцій екзаменаційній комісії, до якої увійшли завідувачі профільних кафедр під головуванням проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи НМУ, професора Олександра Канюри.

Варто зазначити, що певну кількість балів майбутні доктори філософії отримають саме завдяки ефектній презентації власного проєкту. Додаткові бали при вступі до аспірантури також надаються за наукові публікації, патенти, а також членам Товариства молодих вчених і спеціалістів НМУ. Всі, хто набере максимальну кількість балів, отримають можливість навчатися за бюджетні кошти. Цьогоріч на навчання в аспірантурі нашого Університету виділено 42 бюджетних місця на всі спеціальності.

За результатами вступних випробувань, іспитів з іноземної мови та спеціальності з презентацією власного проєкту, будуть складені рейтингові списки, їх заплановано оприлюднити сьогодні на сторінці відділу аспірантури та докторантури на сайті НМУ імені О.О. Богомольця: https://nmuofficial.com/nauka/viddil-aspirantury-doktorantury/

Зичимо починаючим науковцям успіху на шляху до поставленої цілі!

Пресцентр НМУ