Вступникам надано додатковий період реєстрації для участі у ЄВІ/ЄФВВ

19.06.2024

Вступникам, які не встигли зареєструватися для участі у Єдиному вступному іспиті та Єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄВІ/ЄФВВ), надано додатковий період реєстрації. Він триває з 17 до 21 червня 2024 року. Реєстрацію осіб, які бажають узяти участь у ЄВІ/ЄФВВ, здійснюють приймальні комісії закладів вищої освіти за особистої присутності вступника та/або дистанційно.

Загалом календар проведення ЄВІ виглядає наступним чином:

 

Як зазначають в Українському центрі оцінювання якості освіти, для успішної дистанційної реєстрації необхідно насамперед сформувати комплект сканованих копій або фотокопій наступних реєстраційних документів:

  • заповненої заяви-анкети для оформлення екзаменаційного листка зі своїм накладеним кваліфікованим електронним підписом (КЕП);
  • документа, що посвідчує особу, зазначеного в анкеті-заяві;
  • документа, що підтверджує інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), або документа, що підтверджує причину невнесення до анкети-заяви інформації про РНОКПП;
  • документа про здобутий ступінь вищої освіти (для осіб, які завершили навчання в минулі роки);
  • довідки щодо планового строку завершення навчання та отримання диплома у 2024 році;
  • фотокартки для документів (кольорової або чорно-білої) із зображенням, що відповідає досягнутому віку вступника / вступниці;
  • медичного висновку за формою первинної облікової документації 086-3/о (у разі необхідності створення особливих (спеціальних) умов для проходження вступних випробувань).

Заповнюючи заяву-анкету з інформацією, необхідною для оформлення екзаменаційного листка, вступники мають вказати населений пункт в Україні, у якому бажають пройти ЄФВВ та/або ЄВІ, назву іноземної мови, із якої бажають скласти ЄВІ та назву(-и) ЄФВВ (педагогіка та психологія, психологія та соціологія, економіка та міжнародна економіка, облік та фінанси, управління та адміністрування, політологія та міжнародні відносини, право та міжнародне право, інформаційні технології). Для проходження ЄФВВ можна вибрати тестування не більше, ніж із двох предметних спрямувань.

Надіслати на електронну адресу приймальної комісії скановані копії або фотокопії реєстраційних документів. Перш ніж надіслати лист, обов’язково потрібно перевірити правильність даних, зазначених у заяві-анкеті. Також необхідно отримати скановану копію екзаменаційного листка.

Після надання копій реєстраційних документів представник приймальної комісії перевірить наявність усіх необхідних для реєстрації документів і правильність їх оформлення. У разі успішної реєстрації вступнику буде надіслано скановану копію екзаменаційного листка на електронну адресу, зазначену ним у заяві-анкеті. Оригінал екзаменаційного листка зберігатиметься в приймальній комісії. Якщо в екзаменаційному листку учасник виявить помилки, йому потрібно звернутися до приймальної комісії.

Зверніть увагу, що оформлений екзаменаційний листок можна отримати особисто, звернувшись до приймальної комісії, або поштовим зв’язком, якщо учасник зазначив про таку необхідність у заяві-анкеті.

Якщо екзаменаційний листок не надійде на зазначену в заяві-анкеті адресу за два тижні до початку вступних випробувань, учасник має звернутися до приймальної комісії, до якої надсилав реєстраційні документи, для отримання відповідних роз’яснень.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти