Вступна кампанія – 2024: Вчена рада НМУ затвердила правила прийому на навчання

29.03.2024

Під час чергового засідання Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця 28 березня розглянули ряд важливих питань щодо освітньої та наукової діяльності. Одне із найактуальніших – розгляд та затвердження правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти у НМУ у 2024 році. Також учасники засідання затвердили звіти про наукову діяльність, поточні та перспективні завдання підготовки науково-педагогічних кадрів в аспірантурі та докторантурі нашого Університету.

У засіданні під головуванням ректора НМУ Юрія Кучина взяли участь перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, проректор з економічних питань Володимир Титикало, декани факультетів, завідувачі кафедр та інші члени Вченої ради.

Оновлені правила прийому на навчання та відмінності цьогорічної вступної кампанії присутнім презентував перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти. Олександр Науменко розповів, що для вступу до НМУ на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Технології медичної діагностики та лікування», «Медична психологія», «Фармація, промислова фармація», «Терапія та реабілітація», «Педіатрія», «Громадське здоров’я» цьогорічні абітурієнти, окрім обов’язкових предметів основного блоку (українська мова, математика, історія України), мають також успішно скласти тест з одного з предметів додаткового блоку на вибір , які мають різні вагові коефіцієнти для вступу на різні спеціальності. Найбільші вагомими у загальному підсумку для вступників на медичні спеціальності: біологія, фізика (0,5) або хімія (0,35). Також відповідно до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році, затверджених наказом МОН України № 266 від 06.03.2024, мінімальним конкурсним балом для вступу на медичні спеціальності (бюджет, контракт) визначено 150 балів.

Певна відмінність торкнеться і вступників до аспірантури, адже цьогорічною умовою допуску до вступного іспиту з іноземної мови є успішне складання ЄВІ у 2023 та 2024 році. При цьому, оцінка за тест з іноземної мови має бути не менше за 130 балів і ТЗНК 100 балів. Також перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти повідомив про визначені етапи і терміни проведення вступної кампанії цьогоріч.

Проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков та начальниця відділу аспірантури і докторантури Катерина Гололобова звітували про наукову діяльність, пріоритетні напрямки та перспективи розвитку наукових досліджень, поточні та перспективні завдання підготовки науково-педагогічних кадрів в Університеті.

Проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко розповів присутнім про концепції впровадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти з підготовки фахівців магістерського та бакалаврського рівнів за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» та магістерського рівня за спеціальністю 223 «Медсестринство». Присутні розглянули та затвердили гарантів освітньо-професійних програм: «Громадське здоров’я. Польова епідеміологія» – завідувачку кафедри епідеміології та доказової медицини Тетяну Петрусевич, «Громадське здоров’я» – професора кафедри гігієни та екології Ігоря Пельо, «Сестринська справа» – декана медичного факультету №2 Руслана Цимбалюка.

Також учасники засідання розглянули питання про присвоєння вчених звань професора та доцента науковцям НМУ імені О.О. Богомольця, а ректор Юрій Кучин разом із головою профспілкового комітету співробітників Лілією Яременко привітали з днем народження ювілярів.

Пресцентр НМУ