Всесвітній день боротьби з глаукомою відзначили в НМУ профілактичним оглядом зору

07.03.2024

Шостого березня відзначається Всесвітній день боротьби з глаукомою.  В Університетській клініці НМУ імені О.О. Богомольця цього дня організували  безкоштовний огляд пацієнтів за допомогою новітнього офтальмологічного обладнання. Фахівці профільної кафедри Університету традиційно взяли участь у профілактичному огляді, обстежили десятки пацієнтів і надали кваліфіковану консультацію.

Професорка кафедри офтальмології Рімма Скрипник зазначила, що цілком закономірною є увага світової спільноти до цієї небезпечної хвороби. Щороку лише в Україні діагностується 25 тисяч захворювань на глаукому, що може призвести до незворотної сліпоти. Зважаючи на серйозність медичної проблеми, кожен із нас має знати про ознаки захворювання, своєчасно їх виявляти, регулярно, хоча б раз на рік проходити обстеження у офтальмолога. І сьогоднішня подія за активної участі університетських фахівців спрямована на профілактику захворювань ока.

До організації заходу долучилися й співробітники Університетської клініки на чолі з генеральним директором УК, доценткою  Ніною Прощенко та медичним директором Сергієм Красюком. Зокрема, заступник ректора із господарських питань Юрій Богдан подбав про своєчасну доставку та розміщення у фойє клініки  новітнього офтальмологічного обладнання. Уже з самого ранку розпочався огляд пацієнтів, які дізналися  про захід із офіційних повідомлень, були направлені лікарями університетської поліклініки. Скористалися також можливістю перевірити якість свого зору численні пацієнті та відвідувачі УК.

Медичний директор Університетської клініки Сергій Красюк своєю чергою зазначив, що сьогоднішня подія одна із багатьох  у клініці спрямованих на профілактику захворювань різних органів та систем людини. Щорічно понад 50  безкоштовних обстежень  проводиться спеціалістами клініки різним верствам населенням, зокрема внутрішньо переміщеним особам. Якщо ми виявляємо патології, то завжди пропонуємо ефективне лікування.

Пресцентр НМУ