ВІТАЄМО З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

22.01.2019

День соборності України відзначається щороку 22 січня. Ця дата є надважливою для громадян України, адже засвідчила доленосні для народу події: 22 січня 1918 р. – УНР IV Універсалом Центральної Ради проголошено «самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу». А цього ж дня рівно через рік у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну. Хоча цей документ і мав лише декларативний характер за політичних обставин тих часів, проте наразі 22 січня стало історичною датою, яка  має важливе значення для кожного громадянина України, адже це день державотворення.

Варто згадати ще один незабутній день для історії нашої держави – 21 січня 1990 року, коли сотні тисяч людей утворили на пам’ять про Акт Злуки живий ланцюг, який з’єднав Київ та Львів та став реальним втіленням вікової мрії українців про свою суверенну державу. Офіційно у цьому заході нараховувалося 400 тисяч осіб, проте за неофіційними даними – це близько 4 мільйонів наших співгромадян.

День Соборності покликаний гуртувати всіх патріотів, незалежно від їх національності, він засвідчує, що сила держави – в єдності наших земель, а сила народу в єдності людей.

Нехай це свято назавжди стане для усіх громадян України, джерелом упевненості у кращому майбутньому, яке зросло і загартувалося у багатовіковій боротьбі народу за свою незалежність. Хай любов та повага до рідної землі завжди згуртовують нас, а  могутня наша соборна та незалежна Україна процвітає задля щасливого життя її народу!