Вітаємо медичних сестер і братів із професійним святом!

12.05.2023

Щорічно 12 травня святкується Міжнародний день медичної сестри та медбрата. На клінічних базах нашого Університеті працює чимало представників цієї професії. Всі вони є прикладом самопожертви, відповідальності та мужності. Складність їхньої роботи помітна не відразу, одкан Covid-19 та повномасштабна війна росії проти України показала, що вони справжні герої медичного фронту. Керівництво та профком Національного медичного університету імені О.О. Богомольця привітали із професійним святом наших шановних співробітниць і відзначили грамотами.

Наразі на клінічних базах НМУ імені О.О. Богомольця працюють 152 медсестри: 77 в Університетській клініці НМУ та 78 у Стоматологічному медичному центрі. Окрім того, чимало здобувачів вищої медичної освіти вже під час навчання працюють медсестрами та медбратами у закладах охорони здоров’я і набувають практичних компетентностей.

Від імені адміністрації НМУ наших медичних сестер привітав проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, подякувавши їм за наполегливу та сумлінну працю. Він побажав присутнім миру, злагоди, родинного затишку та натхнення у роботі. Також проректор пригадав історію свята, британську медсестру Флоренс Найтінгейл часів Кримської війни, в день народження якої нині і відзначають це свято, та першу українську медсестру Дашу Севастопольську.

Також шановних медичних сестер привітали голова профкому співробітників НМУ Лілія Яременко, генеральна директорка Університетської клініки Ніна Прощенко, медичний директор Університетської клініки Сергій Красюк, директорка Стоматологічного медичного центру Діна Шпак, заступниця генеральної директорки з консультативно-діагностичної роботи Університетської клініки Наталія Горач.

Робота медичних сестер і братів – це завжди самопожертва, відданість і незламність. Дякуємо!

Пресцентр НМУ