VІІІ Міжнародний Конгрес «Інноваційні технології в гінекології, мамології та естетичній медицині»

06.12.2022

Нещодавно у Києві традиційно відбувся VІІІ Міжнародний Конгрес «Інноваційні технології в гінекології, мамології та естетичній медицині», що цьогоріч присвячений ювілею кафедри акушерства і гінекології №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Вкотре потужний міжнародний форум зібрав провідних фахівців України та Європи для визначення перспективних напрямків подальшого розвитку інновацій у сучасній гінекологічній практиці, мамології та естетичній медицині.

Обмін багаторічним досвідом з актуальних питань жіночого здоров’я між провідними клініками України та Німеччини – Університетською клінікою Фрайбурга, кафедрою акушерства і гінекології №3 і кафедрою акушерства, гінекології та неонатології післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця; Клінічною лікарнею «Феофанія» ДУС м. Києва; ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України» – сприятиме професійному вдосконаленню та науковому прогресу в сучасній практичній гінекології та естетичній медицині.

Надзвичайну зацікавленість учасників Конгресу викликали професійні доповіді завідуючого кафедри акушерства і гінекології №3, професора Василя Бенюка, присвячені концептуальним підходам до менеджменту генітоуринарного синдрому в контексті естетичної гінекології та проблемам профілактики рецидивів гіперпластичних процесів ендометрію у жінок в пременопаузі. Значну увагу на форумі приділили проблемі генітального пролапсу. Провідні фахівці кафедри акушерства і гінекології №3 професор Вадим Гончаренко, доценти Ігор Усевич і Ігор Майданник поділилися досвідом застосування сучасних технологій у лікуванні генітального пролапсу і хірургічної корекції аномалій положення жіночих статевих органів. До дискусії приєдналась професорка ДУ «ІПАГ імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України» Ірина Жабченко, яка зазначила про особливості ведення вагітності і пологів за умов генітального пролапсу. Професор Дмитро Говсєєв присвятив свою доповідь проблемі естетичної гінекології – «Гінеколог на варті жіночої краси».

Учасники Конгресу продемонстрували найкращі напрацювання, які знайшли втілення в інноваційних технологіях і креативних підходах у лікуванні сучасної жінки. Непереборний інтерес викликали міжнародний майстер-клас професора Університетської клініки м. Фрайбург Флорін-Андрія Тарана «Індивідуалізація хірургічного лікування в гінекології», відео майстер-клас доцента кафедри акушерства і гінекології № 3 Юрія Друппа «Практичний кейс реконструкції геніталій у жінок», матеріали старшого наукового співробітника відділу сексології та андрології ДУ «Інституту урології НАМН України» Марії Щербак щодо профілактики віддалених наслідків оперативних втручань, що перенесли жінки на органах малого тазу.

Професор Василь Бенюк зазначив, що всупереч труднощам воєнних часів, непереможний Київ вкотре став центром консолідації європейської наукової думки і фахівців практичної системи охорони здоров’я, флагманом обговорення нових перспектив у сфері жіночого здоров’я. Він звернувся до організаторів і учасників Конгресу зі словами вдячності за незламну волю і бажання продовжувати роботу форуму під час воєнного сьогодення в Україні, за творчі ідеї та широке коло обговорених науково-практичних питань, а також за високу оцінку багаторічної наполегливої праці кафедри акушерства і гінекології №3 щодо професійного вдосконалення і наукового прогресу в сучасній гінекології, мамології та естетичній медицині.

Завідувач кафедри акушерства і гінекології №3 висловив сподівання, що проведення міжнародного Конгресу такого високого рівня надасть можливість зустрітися учасникам форуму, кількість яких збільшується з кожним роком, після Перемоги України під мирним небом Києва, обмінятись досвідом, професійними надбаннями і здобутками, визначити перспективні напрямки подальшої співпраці, що має виключно важливе значення для єдиного інформаційного простору європейських країн і науково-практичної та культурної інтеграції.

 

Кафедри акушерства і гінекології № 3