ВІДБУВСЯ ВІДКРИТИЙ ЧЕМПІОНАТ НМУ ІЗ СТРІТБОЛУ

07.11.2022

Цими вихідними відбувся традиційний відкритий чемпіонат НМУ із стрітболу, в якому взяли участь баскетбольні команди із Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного авіаційного університету, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Київського медичного університету та Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Частина цих навчальних закладів, серед яких і наш Університет, виставили на турнір по дві команди.

Стрітбол, як відомо, відрізняється від звичного баскетболу кількістю гравців та зоною гри – половиною баскетбольного ігрового поля з єдиним кільцем, тому одночасно на спортивному майданчику боролися за перемогу чотири команди. Це створювало неймовірну атмосферу, враховуючи те, що в спортивному комплексі НМУ знаходилися не лише баскетболісти, а й їхні вболівальники. Так, прийшла підтримати команду нашого Університету заступник декана медичного факультету №3  Катерина Варуха. Окрасою чемпіонату став виступ вихованців доцента кафедри фізичного виховання і здоров’я Лариси Пустулякової групи Medikal Cheerleadi Team.

Протягом кількох годин точилася запекла боротьба за вихід до фіналу. Уже в першому поєдинку перемогу отримали баскетболісти команди НМУ капітана Максима Шевченка. Із кожною наступною грою спортивне протистояння ставало складнішим для баскетболістів, зате цікавим для вболівальників.  Часто доля поєдинків вирішувалася у додатковий час. До фіналу дійшли найсильніші – баскетболісти НМУ імені О.О. Богомольця та НАУ.  У вирішальному поєдинку наша команда поступилася «авіаторам», програвши з мінімальним рахунком в один м’яч.

Нагороди переможцям вручив старший викладач кафедри фізичного виховання і здоров’я, тренер баскетбольної збірної НМУ Микола Задорожний. Відтак, перше місце посіла команда НАУ, другими стали баскетболісти нашого Університету, третю сходинку чемпіонату посіли   спортсмени Київського медичного університету.

 

За інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я