Відбувся фаховий іспит для майбутніх менеджерів сфери охорони здоров’я

09.08.2023

У НМУ імені О.О. Богомольця тривають вступні іспити для абітурієнтів, які прагнуть отримати другу вищу освіту. 8 серпня близько 40 абітурієнтів складали іспит на спеціальність 073 «Менеджмент у сфері охорони здоров’я». Це – ті фахівці, які планують стати управлінцями, здатними ідентифікувати та вирішувати складні проблеми і завдання галузі.

Зустрічали вступників представники адміністрації та Приймальної комісії на чолі із заступником голови приймальної комісії, першим проректором з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександром Науменком.

Серед цьогорічних вступників – представники різних сфер галузі охорони здоров’я. Усіх їх об’єднують амбітні плани щодо подальшого кар’єрного зростання. Зокрема, Катерина Близнюк працює в одній із гістологічних лабораторій Києва і планує в майбутньому очолити її виробничий підрозділ. Анастасія Шкварок є цьогорічною випускницею медичного факультету №2 і вважає, що спеціалізація з менеджменту сприятиме у її подальшому фаховому та кар’єрному зростанні.

У разі успішного проходження фахових вступних випробувань майбутні магістри оволодіватимуть широким спектром знань та умінь у прийнятті управлінських рішень, що  дозволить стати ефективним управлінцем, а також побудувати власний бізнес. Здобувачі освіти вивчатимуть методи системного аналізу, фінансовий та антикризовий менеджмент тощо. Навчальна програма складається із обов’язкових і додаткових дисциплін на вибір. Також майбутні менеджери у сфері охорони здоров’я матимуть можливість підвищити свій рівень знань з іноземної мови. По завершенню навчання вони матимуть компетентності у сфері ефективного управління сучасними закладами охорони здоров’я.

Бажаємо успіхів нашим абітурієнтам!

Пресцентр НМУ