ВІДБУЛИСЯ СПІЛЬНІ ЗАСІДАННЯ ДЕЛЕГАТІВ КОНФЕРЕНЦІЇ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ З ЧЛЕНАМИ ВЧЕНИХ РАД ФАКУЛЬТЕТІВ

18.01.2019

17 січня 2019 року у конференц-залі адміністративного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця відбулися спільні засідання делегатів Конференції трудового колективу з членами Вчених рад факультетів. Головним питанням всіх засідань було обрання делегатів Конференції трудового колективу Університету та нагальні питання Вчених рад факультетів.

Упродовж дня з 9 до 18 год. відбулося десять засідань: Інституту післядипломної освіти, факультету підготовки лікарів для Збройних сил України, стоматологічного факультету, медичного факультету №1, медико-психологічного факультету, медичного факультету №4, фармацевтичного факультету, факультету підготовки іноземних громадян, медичного факультету №3, медичного факультету №2. У ході роботи засідань були обрані делегати Конференції трудового колективу Університету з числа науково-педагогічних працівників.

У роботі засідань взяли участь: перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л. Кучин, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М. Науменко, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи О.А. Канюра, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та аспірантури, професор Р.Л. Скрипник.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л. Кучин поінформував присутніх на кожному із засідань про події, що відбулися в НМУ 14 січня 2019 р., коли відбулася спроба здійснити рейдерське захоплення Університету прибічниками К.М. Амосової. Присутніх було ознайомлено з відеоматеріалами, які показували, що діями людей спортивної статури, які намагалися прорватися у приміщення Університету, керував професор В.Г. Мішалов.

На засіданнях було прийняте рішення звернутися до Президента України, Прем’єр-міністра України та Міністерства охорони здоров’я України з листом щодо висловлення недовіри екс-ректору Університету, професору К.М. Амосовій та вимогою розблокування фінансово-господарської діяльності НМУ.

Звернення одноголосно схвалено на восьми факультетах Університету, а ще на двох – переважною кількістю голосів.