ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ НМУ

24.12.2021

23 грудня 2021 року в актовій залі фізико-хімічного корпусу за участю ректора, проректорів, деканів факультетів, директорів інститутів, керівників структурних підрозділів відбулося заключне поточного року засідання Вченої ради. Пересвідчившись у наявності кворуму, відкрив засідання ректор, член-кореспондент НАМН України, професор Ю.Л. Кучин.

По затвердженню порядку денного, перш ніж перейти до його розгляду, низку співробітників Університету було нагороджено Академічними відзнаками Національної академії наук вищої освіти України, які вручив професор НМУ Р.Г. Процюк, та Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я, яку представляв її голова С.А. Кубанський. Сергій Анатолійович, висловивши жаль, що не міг бути присутнім на недавніх урочистостях з нагоди 180-річчя НМУ, привітав колектив Університету із славним ювілеєм і вручив ректору, члену-кореспонденту НАМН України, професору Ю.Л. Кучину найвищу нагороду профспілки – «Знак Пошани», а Почесні грамоти Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я – першому проректору з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, члену-кореспонденту НАМН України, професору О.М. Науменку, проректору з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професору О.А. Канюрі, проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професору Р.Л. Скрипник, заступнику ректора з господарських питань Ю.А. Богдану та декану факультету підготовки іноземних громадян, доценту О.І. Парфьоновій.

Продовжили церемонію нагородження голова профкому співробітників, професор Л.М. Яременко та ректор Ю.Л. Кучин, відзначивши співробітників Університету Подяками та Почесними грамотами Вченої ради Університету та Грамотами Міністерства охорони здоров’я України, зокрема Почесну Грамоту МОЗ України було вручено президенту НАМН України, члену-кореспонденту НАН України, професору, завідувачу кафедри  нейрохірургії В.І.Цимбалюку.

На завершення урочистої частини зборів ректор Ю.Л. Кучин згідно з рішенням атестаційної колегії та на основі наказу МОН України від 30 листопада 2021року №1290 вручив атестати професора та доцента співробітникам Університету:

  1. Тетяні Миколаївні Камінській, професору кафедри дитячих інфекційних хвороб;
  2. Івану Івановичу Лісному, професору кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти;
  3. Тетяні В’ячеславівні Коломієць,доценту кафедри мовної підготовки;
  4. Катерині Олексіївні Кондратюк,доценту кафедри ендокринології;
  5. Аді Володимирівні Ляхоцькій, доценту кафедри пропедевтики внутрішньої медицини;
  6. Павлу Васильовичу Микитенку,доценту кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики;
  7. Марії Олександрівні Овдій, доценту кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини;
  8. Андрію Миколайовичу Прощенку,доценту кафедри ортопедичної стоматології;
  9. Ользі Віталіївні Ходаківській, доценту кафедри фармакології;
  10. Любові Анатоліївні Черкасовій, доценту кафедри радіології та радіаційної медицини;
  11. Наталії Олександрівні Шевель, доценту кафедри мовної підготовки
  12. Павлу Васильовичу Іванчову, завідувачу кафедри хірургії №3, професору – присуджено ступінь доктора наук зі спеціальності 08.00.03 «Економіка та управління національним господарством».

Побажавши колегам подальших творчих здобутків та всіляких гараздів, головуючий продовжив засідання. З першого питання порядку денного щодо затвердження «Положення  про запобігання та протидію булінгу у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця» виступила заступник начальника навчально-методичного відділу, доцент Н.К. Гребень (презентація). Документ, винесений Наталією Костянтинівною на обговорення, був ухвалений одностайно.

Наступним обговорювалося питання щодо присвоєння вчених звань професора та доцента, яке представив проректор з науково-педагогічної роботи та інновацій, професор С.В. Земсков (презентація). Запропоновані Сергієм Володимировичем кандидатури претендентів члени зібрання одноголосно підтримали і внесли їхні прізвища до бюлетенів для таємного голосування.Обравши членів лічильної комісії та взявши участь у таємному голосуванні, Вчена рада затвердила “Правила прийому до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у 2022 році”, документ, який висунув на обговорення та ухвалення перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, член-кореспондент НАМН України, професор О.М. Науменко (презентація).

Члени зібрання заслухали та затвердили доповіді голови ГО «Студентська рада» НМУ імені О.О. Богомольця Артема Комарденка (презентація), голови профкому студентів Ігоря Шокура (презентація) та перейшли до розгляду поточних питань порядку денного. Вчена рада одноголосно ухвалила питання, озвучені проректором з наукової роботи та інновацій, професором С.В. Земсковим, зокрема щодо:

  • затвердження теми дисертаційної роботи докторанта кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Олександра Сергійовича Аврамчука на здобуття наукового ступеня доктора психологічних наук за спеціальністю 19.00.04 – «Медична психологія» на тему: «Патогенетична діагностика та комплексна психокорекція коморбідностейнепсихотичного спектру в осіб з соціально тривожним розладом» та призначення науковим консультантом доктора психологічних наук, професора кафедри психології, психосоматичної медицини та психотерапії І.А. Коваль. Терміни навчання у докторантурі 2021-2023 рр.;
  • затвердження теми дисертаційної роботи доцента кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти Олександра Сергійовича Лисенка на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук за спеціальністю 14.02.03 – «Соціальна медицина» на тему: «Удосконалення кадрового забезпечення стоматологічної допомоги населенню в умовах ринку медичних послуг» та призначення науковим консультантом професора кафедри менеджменту охорони здоров’я, доктора медичних наук Тетяну Андріївну Вежновець;
  • зміни теми дисертаційної роботи доцента кафедри філософії, біоетики та історії медицини Катерини Олександрівни Гололобової на здобуття наукового ступеня доктора філософських наук за спеціальністю 09.00.04 – «Філософська антропологія, філософія культури» з теми: «Авестична духовна традиція: філософсько-релігієзнавчий дискурс» на тему «Антропологічні засади біоетики: секулярні та християнські підходи» та призначити науковими консультантами: завідувача кафедри філософії, біоетики та історії медицини, доктора філософських наук, професора Ірину Василівну Васильєву та проректора з наукової роботи та інновацій, доктора медичних наук, професора Сергія Володимировича Земскова;
  • надання методичних рекомендацій до видання «Оцінка рівня паракринної секреції мононуклеарних клітин периферичної крові людини invitro під впливом екзосом, виділених із різних біологічних середовищ» (Л.В. Натрус, П.А. Черновол, Ю.Г. Клись, Д.О. Лабудзинський, П.Ф. Музиченко, В.А. Шаблій) для впровадження в науково-дослідних установах, лабораторіях, виробництвах та інститутах клітинної біології, що вивчають вплив біологічно активних речовин та структур на властивості біологічних обєктів; надання рекомендації кафедрі терапевтичної стоматології на проведення у 2022 році науково-практичної конференції «Пародонтологія: від минулого до сьогодення», присвяченій 100-річчю з дня народження проф. М.Ф. Данилевського;
  • затвердження Положення «Найкращий молодий науковець року»;
  • затвердження «Методології оцінювання знань, компетентностей та практичних навичок працівників сфери охорони здоров’я, набутих під час проведення Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця заходів безперервного професійного розвитку»;
  • затвердження «Положення про оцінку заходів безперервного професійного розвитку на ознаки академічної доброчесності та дотримання принципів доказової медицини, що проводяться в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця».

 

Вчена рада ухвалила “Положення про циклову комісію медичного фахового коледжу НМУ імені О.О. Богомольця”, документ, висунутий на затвердження проректором з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професором О.А.Канюрою, підтримала пропозиції голови профспілкового комітету співробітників, професора Л.М. Яременко щодо висунення кандидатур професора кафедри дерматології та венерології з курсом косметології, професора Романа Леонідовича Степаненка на присвоєння почесного звання «Заслужений лікар України» та завідувача кафедри сучасних технологій медичної діагностики та лікування Інституту післядипломної освіти, професора Лариси Валентинівни Натрус на присвоєння почесного звання «Заслужений діяч науки і техніки» (презентація) та одноголосно затвердила питання щодо дипломів доктора філософії (PhD), яке озвучила начальник відділу аспірантури та докторантури, доцент К.О. Гололобова(презентація).

Голова лічильної комісії, професор Ю.І. Комісаренко оголосила результати таємного голосування, згідно з якими вчене звання професора присвоєно:

по кафедрі педіатрії післядипломної освіти професору кафедри, доктору медичних наук, старшому науковому співробітнику Тетяні Рудольфівні Уманець;

по кафедрі терапевтичної стоматології завідувачу кафедри, доктору медичних наук, доценту Юлії Геннадіївні Коленко;

вчене звання «доцент» присвоєно:

по кафедрі дитячої хірургії кандидату медичних наук, асистенту кафедри Володимиру Миколайовичу Вітязю;

по кафедрі дитячої хірургії кандидату медичних наук, асистенту кафедри Дмитру Володимировичу Головатюку;

по кафедрі організації та економіки фармації кандидату фармацевтичних наук, доценту кафедри Наталії Олегівні Дацюк;

по кафедрі організації та економіки фармації кандидату фармацевтичних наук, доценту кафедри Ганні Степанівні Ейбен;

по кафедрі ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології кандидату медичних наук, доценту кафедри Ользі Олександрівні Циж;

по кафедрі оториноларингології кандидату медичних наук, доценту кафедри Анні Георгіївні Задорожній;

по кафедрі оториноларингології кандидату медичних наук, доценту кафедри Сергію Едуардовичу Коновалову;

по кафедрі педіатрії №1 кандидату медичних наук,  доценту кафедри Галині Едвардівні Козинкевич;

по кафедрі хірургії №2 кандидату медичних наук, доценту кафедри Ігорю Віталійовичу Черепенку;

по кафедрі мікробіології, вірусології та імунології кандидату медичних наук, асистенту кафедри Наталі Григорівні Андрюшковій.

 

Члени зібрання одноголосно затвердили протоколи лічильної комісії. Вичерпавши порядок денний, ректор, Голова Вченої ради, член-кореспондент НАМН України, професор Ю.Л. Кучин привітав колег із присвоєнням вчених звань, а всіх  присутніх із прийдешніми Новорічно-різдвяними святами, подякував за роботу і закрив засідання.

 

Прес-центр