ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ НМУ

30.09.2021

30 вересня 2021 року в актовій залі фізико-хімічного корпусу відбулося чергове засідання Вченої ради НМУ імені О.О. Богомольця  за участю ректора, проректорів, деканів факультетів, директорів інститутів, керівників структурних підрозділів. Пересвідчившись у наявності кворуму, відкрив засідання ректор, член-кореспондент НАМН України, професор Ю.Л. Кучин. Затвердивши порядок денний, перш ніж перейти до його розгляду, Юрій Леонідович та Голова профкому співробітників НМУ, професор Л.М.Яременко вручили Почесні грамоти, Подяки Вченої ради Університету та вітальні адреси з нагоди ювілею нашим колегам: завідувачу кафедри пластичної та реконструктивної хірургії післядипломної освіти, професору В.В. Храпачу, доценту кафедри описової та клінічної анатомії М.Р.Ігнатіщеву, доценту кафедри фізіології М.М. Микулі, асистенту кафедри фізіології О.В.Скрипці.

Побажавши нагородженим наснаги та подальших творчих здобутків, головуючий запросив до слова проректора з наукової роботи та інновацій, професора С.В.Земскова. Зібрання підтримало пропозицію Сергія Володимировича щодо присвоєння вченого звання «доцент» по кафедрі радіології та радіаційної медицини доценту кафедри, кандидату медичних наук Любові Анатоліївні Черкасовій (презентація) та внесло її кандидатуру до бюлетеня для таємного голосування. Одностайно було також ухвалено кандидатури на присвоєння звання «Почесний доктор (Honorary doctor)» (презентація). Збори продовжив виступ проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професора О.А. Канюри. Олександр Андрійович виніс на затвердження «Положення про лікувально-консультативну роботу в НМУ імені О.О. Богомольця» (презентація). Після нетривалого обговорення, запропонований документ було ухвалено одноголосно.

Перейшовши до розгляду поточних питань, головуючий запросив до слова першого проректора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, члена-кореспондента НАМН України, професора О.М. Науменка (презентація). Пропозицію Олександра Миколайовича щодо присвоєння лекційній аудиторії №1 фармацевтичного корпусу (вул. Пушкінська, 22) імені видатного вченого, академіка Дмитра Степановича Волоха підтримали всі члени Вченої ради.

Зібрання  також ухвалило такі питання:

  • щодо реорганізації кафедри педіатрії №5 медико-психологічного факультету шляхом приєднання до кафедри педіатрії післядипломної освіти, які висунув на розгляд та затвердження проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор О.М. Власенко;
  • щодо затвердження освітньо-професійної програми «Стоматологія ортопедична», яке озвучив проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.А. Канюра (презентація);
  • щодо затвердження освітньо-професійної програми 225 «Медична психологія» ІІ освітнього рівня магістр, запропоноване до розгляду деканом медико-психологічного факультету, професором М.М. Філоненко.

Члени Вченої ради одноголосно прийняли документи, винесені на обговорення та затвердження заступником ректора з кадрових питань І.М.Драпеєм (презентація):

  • «Положення про порядок проведення конкурсного відбору при заміщенні вакантних посад науково-педагогічних працівників у національному медичному університеті імені О.О. Богомольця»;
  • «Положення про конкурсну комісію Вченої ради»;
  • «Порядок проведення конкурсу на зайняття посади генерального директора університетської клініки НМУ імені О.О. Богомольця».

Зібрання підтримало пропозицію Голови профспілкового комітету співробітників, професора Л.М. Яременко щодо висунення кандидатур завідувача кафедри фтизіатрії та пульмонології, професора В.І. Петренка до нагородження орденом «За заслуги» ІІ ступеня та завідувача кафедри неврології, професора Л.І. Соколової на отримання почесного звання «Заслужений лікар України».

Питання винесені на розгляд проректором з наукової роботи та інновацій, професором С.В. Земсковим стосовно зміни у складі редакційної колегії Українського науково-медичного молодіжного журналу (УНММЖ) (презентація) та висунення кандидатури доцента кафедри організації та економіки фармації, І.В. Саханди на призначення Стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених із внесенням її прізвища до бюлетеня для таємного голосування, Вчена рада підтримала одноголосно.

Після обрання лічильної комісії та нетривалої перерви на голосування, засідання продовжив проректор з наукової роботи і інновацій, професор С.В. Земсков. Сергій Володимирович запропонував ухвалити такі питання:

  • щодо затвердження теми дисертаційної роботи доценту кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії ПДО Бєлці Катерині Юріївні на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук за спеціальністю 14.01.30 – анестезіологія та інтенсивна терапія на тему: «Попередження виникнення критичних інцидентів під час хірургічних втручань в умовах різних методів анестезіологічного забезпечення» та призначити науковим консультантом доктора медичних наук, члена-кореспондента НАМН України, професора Ю.Л. Кучина;
  • щодо надання рекомендації до друку монографії «Діагностика, ортопедичне лікування та профілактика м’язово-суглобової дисфункції скронево-нижньощелепних суглобів» (автори: доцент Т.М.Костюк, професор О.А.Канюра);
  • щодо надання рекомендації до друку навчального посібника «Вступ до гліології» (українською та російською мовами), за загальною редакцією професора Ю.Б.Чайковського;
  • щодо надання рекомендації до друку монографії «Формування правової компетентності майбутніх лікарів у професії навчання медичного права: теоретико-правові засади» (автор – кандидат педагогічних наук, викладач кафедри судової медицини та медичного права І.Ю.Хміль), – які Вчена рада прийняла одноголосно.

Озвучені завідувачем відділу аспірантури і докторантури, доцентом К.О. Гололобовою питання щодо призначення підрозділу для проведення фахового семінару та затвердження складу разової спеціалізованої вченої ради, підтримали всі члени зібрання (презентація).

Наприкінці засідання голова лічильної комісії Медичний директор Університетської клініки НМУ С.П.Красюк оголосив результати таємного голосування, згідно з якими вчене звання «доцент» по кафедрі радіології та радіаційної медицини було присвоєно доценту кафедри, кандидату медичних наук Л.А. Черкасовій та надано рекомендацію кандидатурі доцента кафедри організації та економіки фармації, кандидату фармацевтичних наук І.В.Саханді на присвоєння Стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених. Зібрання одноголосно затвердило протоколи лічильної комісії.

Вичерпавши порядок денний, Голова Вченої ради, ректор, член-кореспондент НАМН України, професор  Ю.Л.Кучин подякував усім за роботу та  закрив засідання.

 

Прес-центр