ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ

30.08.2021

30 серпня 2021 року в актовій залі фізико-хімічного корпусу відбулося перше у новому навчальному році засідання Вченої ради НМУ імені О.О. Богомольця  за участю ректора, проректорів, деканів факультетів, директорів інститутів, керівників структурних підрозділів. Пересвідчившись у наявності кворуму, відкрив засідання ректор, професор Ю.Л. Кучин. Юрій Леонідович привітав із початком нового навчального року, наголосивши, що Університет готовий до роботи як в умовах повного локдауну, в онлайн-форматі, так і до змішаної форми навчання.

Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного, Голова Вченої ради, ректор, професор Ю.Л. Кучин та Голова профкому співробітників НМУ, професор Л.М.Яременко вручили Почесні грамоти, Подяки Вченої ради Університету та інші відзнаки, якими було нагороджено наших колег, побажали їм наснаги та подальших творчих здобутків.

Подякою Вченої ради НМУ нагороджено: асистента кафедри акушерства і гінекології №2 Наталію Григорівну Скурятіну;  доцента кафедри загальної хірургії №2 Василя Романовича Антоніва; доцента кафедри гігієни та екології №3 Івана Івановича Ткаченка; доцента кафедри терапевтичної стоматології Інну Євгенівну Сергеєву; доцента ННЦ НПО ІПО Олену Олексіївну Лазуренко; доцента кафедри епідеміології Геннадія Анатолійовича Мохорта; доцента кафедри гігієни та екології №1 Тетяну Іванівну Зінченко; доцента кафедри епідеміології Олену Володимирівну Зубленко; асистента кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань Ольгу Олександрівну Опанасенко; доцента кафедри неврології Ларису Василівну Пантелеєнко.

Подяки Управління Державної охорони при Президентові України удостоєно: завідувача кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Анатолія Михайловича Гринзовського; старшого викладача кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Світлану Ігорівну Калашченко; асистента кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Наталію Сергіївну Рябу.

Головуючий висунув пропозицію, яку одноголосно підтримали члени зібрання, щодо встановлення штатним працівникам надбавки за складність та напруженість роботи у розмірі 25% з 01.09.2021 року, зважаючи на їхній вагомий внесок у формування позитивного іміджу Університету у суспільстві, на міжнародній арені, а також організацію навчально-виховного, наукового та лікувального процесу.

Далі професор Ю.Л. Кучин надав слово проректору з науково-педагогічної та навчальної роботи, професору О.М. Власенку. Олег Миколайович виступив з перших двох питань порядку денного:  щодо підсумків навчально-методичної роботи Університету за 2020/2021 навчальному році та пріоритетних завдань на 2021/2022 навчальний рік (презентація) та результатів рейтингування кафедр Університету (презентація),які було ухвалено одноголосно.

Проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.А.Канюра представив інформацію щодо стану охоплення щепленням від гострої респіраторної хвороби COVID-19 співробітників Університету (презентація).

Вчена рада одноголосно ухвалила Звіт про роботу Приймальної комісії НМУ імені О.О. Богомольця по набору студентів у 2021 році, з яким ознайомив присутніх відповідальний секретар Приймальної комісії М.В. Тарасенко (презентація).

Перейшовши до розгляду поточних питань, головуючий надав слово першому проректору з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професору О.М. Науменку. Члени засідання підтримали пропозицію Олександра Миколайовича щодо присвоєння імен видатних випускників та співробітників НМУ імені О.О. Богомольця лекційним аудиторіям начальних корпусів Університету, а саме: лекційній аудиторії навчального корпусу по вул. Мечникова, 5  – ім’я Юрія Вороного; великому навчальному залу (2 поверх) навчального корпусу по вул. Мечникова, 5 – ім’я Віри Гедройц; аудиторії №1 фізико-хімічного корпусу – ім’я братів Черняхівських (презентація).

Проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор О.М. Власенко виніс на розгляд та обговорення питання щодо реорганізації кафедр Університету (презентація), яке Вчена рада підтримала одноголосно.

Зібрання також ухвалило інформацію щодо змін у нормативно-правовому забезпеченні післядипломної освіти, яку представила директор Інституту післядипломної освіти Т.А. Вежновець (презентація).

Декан медичного факультету №3, професор О.В. Виговська запропонувала обговорити та затвердити пропозиції щодо внесення змін до класифікатора галузей знань та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка педіатрів (презентація). Після нетривалого обговорення члени Вченої ради більшістю голосів підтримали пропозиції, озвучені Оксаною Валентинівною.

Зібрання одноголосно ухвалило питання, винесені на затвердження проректором з наукової роботи та інновацій, професором С.В. Земсковим, зокрема було надано рекомендації:

  • кафедрі оториноларингології на проведення ІV-го Українсько-Польського конгресу «Інноваційні технології в оториноларингології» (2 квітня 2022 року) та включення його до Реєстру конгресів, з’їздів, симпозіумів, конференцій МОЗ та НАМН України на 2022 рік;
  • кафедрі оториноларингології на проведення науково-практичної конференції «Спеціальні питання діагностики та лікування ЛОР-органів, краніофаціальної ділянки та органу зору» та включення його до Реєстру конгресів, з’їздів, симпозіумів, конференцій МОЗ та НАМН України на 2022 рік;
  • кафедрі медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії на проведення ІІІ конгресу з міжнародною участю «Психосоматична медицина ХХІ століття: реалії та перспективи» (4-6 листопада 2022 р.) та включення її до Реєстру конгресів, з’їздів, симпозіумів, конференцій МОЗ та НАМН України на 2022 рік;
  • кафедрі неврології на проведення науково-практичної конференції з міжнародною участю «Досягнення та перспективи клінічної неврології» та включення її до Реєстру конгресів, з’їздів, симпозіумів, конференцій МОЗ та НАМН України на 2022 рік;
  • про надання рекомендації кафедрі фармакогнозії та ботаніки на проведення науково-практичної конференції «Planta+. Наука, практика та освіта» (заочна форма участі) та включення її до Реєстру конгресів, з’їздів, симпозіумів, конференцій МОЗ та НАМН України на 2022 рік;
  • кафедрі дерматології та венерології з курсом косметології на проведення всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальні питання дерматовенерологічної допомоги в Україні на етапі реформування медичної галузі та в умовах природної біологічної небезпеки інфекційного походження COVID-19» (3-4 листопада 2022 р.) та включення її до Реєстру конгресів, з’їздів, симпозіумів, конференцій МОЗ та НАМН України на 2022 рік;
  • кафедрі дитячих інфекційних хвороб на проведення науково-практичної конференції «Інфекційні захворювання у дітей. Сучасний погляд на діагностику, лікування та профілактику» та включення її до Реєстру конгресів, з’їздів, симпозіумів, конференцій МОЗ та НАМН України на 2022 рік;
  • кафедрі патологічної анатомії №1 на проведення всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених «Патологічна анатомія – основа всіх клінічних дисциплін. Вимоги сьогодення» (18-19 листопада 2021 р.);
  • кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку на проведення Перших наукових читань пам’яті член-кореспондента НАМН України, професора Харькова Леоніда Вікторовича (жовтень, 2021 р.).

 

Члени зібрання підтримали питання, озвучені завідувачем відділу аспірантури і докторантури, доцентом К.О. Гололобовою,  зокрема щодо видачі дипломів Доктора філософії (PhD) та затвердження складу разової спеціалізованої вченої ради (презентація). Завершив розгляд поточних питань вчений секретар Вченої ради Р.С. Паливода, який оприлюднив план засідань Вченої ради НМУ імені О.О. Богомольця на 2021/2022 навчальний рік.

 

Вичерпавши порядок денний, Голова Вченої ради, ректор, професор  Ю.Л.Кучин подякував усім за роботу та  закрив засідання.

 

Прес-центр