ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО ГУРТКА КАФЕДРИ ПАТОЛОГІЧНОЇ АНАТОМІЇ №1

30.09.2016

Наприкінці вересня 2016 року відбулось перше в цьому навчальному році засідання гуртка кафедри патологічної анатомії №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Засідання проходило на новій клінічній базі кафедри – в Київському міському клінічному онкологічному центрі. Захід відбувся за участю завідувача кафедри, доктора медичних наук, професора Любові Захарцевої і наукового керівника доцента Марини Данилішиної.

На перше засідання науково-практичної роботи гуртка було запрошено доктора медичних наук, професора, академіка НАМН України Дмитра Зербіно.

У своїй доповіді Дмитро Денисович ознайомив гуртківців з класифікацією патологій аорти, деталізував морфологічні і гемодинамічні аспекти кожної патології з цікавими прикладами з власної медичної практики. Також доповідач схематично описав принципи оперативного лікування усіх різновидів патології аорти.

Після доповіді гостя у студентів виникли питання, що спричинило цікаву, енергійну дискусію щодо судинної патології і можливих методів профілактики. Авторам найцікавіших запитань професор Дмитро Зербіно подарував власну книжку.

З доповіддю також виступила староста гуртка кафедри патологічної анатомії, студентка 6 курсу медичного факультету №2, переможниця минулорічної олімпіади з патологічної анатомії Л. Некрасова. Тема її доповіді – «Аденокарциноми передміхурової залози. Сучасна оцінка за шкалою Глісона». Доповідь вразила високим рівнем підготовки, логічним осмисленням, впевненим маніпулюванням описаною методикою і останніми найсучаснішими даними щодо описаної патології.

Студенти гуртка провели і практичну роботу з мікроскопами, під час якої ознайомитись з патогістологією раку передміхурової залози і спробували використати отримані знання для оцінки за шкалою Глісона.

На наступні засідання гуртка кафедри планується запрошувати видатних досвідчених спеціалістів. Окрім того, студентів розподілять на окремі групи відповідно до інтересів для глибшої практичної і наукової роботи з обраною патологією. Таким чином, гурток охопить широкий спектр захворювань різних органів і систем, що буде поєднуватись з детальним опрацюванням і в практичному, і в науковому сенсі.

Кафедра патологічної анатомії №1 запрошує усіх студентів поглиблювати свої знання та долучатись до робота гуртка.
З додаткових питань звертатись до старости наукового гуртка кафедри патологічної анатомії №1 Лариси Геннадіївни Некрасової (https://vk.com/pathmorphnmu, пошта nekrasova94@yandex.ua, тел. 066 078 33 92) і наукового керівника Марини Володимирівни Данилішиної (пошта danylishyna.maryna@nmu.ua, тел.050 903 28 81).

Кафедра патологічної анатомії №1