ВІДКРИТО МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ВИДАТНОМУ ХІРУРГУ, АКАДЕМІКУ П.Д. ФОМІНУ

30.09.2021

У Київській міській клінічній лікарні № 12, де знаходиться навчальна і клінічна база кафедри загальної хірургії №3, відбулося відкриття меморіальної дошки видатному хірургу сучасності, академіку НАН і  НАМН України, двічі лауреату державної премії України, Заслуженому діячу науки і техніки України професору П.Д. Фоміну.

У заході взяли участь ректор, член-кореспондент НАМН України, професор Ю.Л. Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, член-кореспондент НАМН України, професор О.М. Науменко, проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В. Земсков, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.А. Канюра, голова профспілки співробітників НМУ, професор Л.М. Яременко, декани, співробітники кафедри на чолі із нинішнім завідувачем кафедри загальної хірургії №3, професором П.В. Іванчовим, донька професора П.Д. Фоміна А.П. Стукалова, лікарі клініки та студенти.

Відкриваючи церемонію вшанування пам’яті видатного хірурга, професор Ю.Л. Кучин відзначив великий внесок академіка П.Д. Фоміна у розвиток вітчизняної хірургії. «Петро Дмитрович був справжнім професіоналом, людиною, яка об’єднувала в єдину команду лікарів різних спеціальностей, зокрема анестезіологів та хірургів заради головної мети – збереження життя і здоров’я пацієнта.  Ще молодим лікарем-анестезіологом я мав можливість працювати разом із Петро Дмитровичем. Це була справжня школа фахового зростання», – сказав Юрій Леонідович.

Професори П.В. Іванчов та О.В. Виговська у своїх промовах зазначили, що професор П.Д. Фомін був наставником, вчителем для багатьох поколінь лікарів і студентів.  Він виховав цілу плеяду хірургів і лікарів, залишив велику наукову спадщину. Донька професора П.Д. Фоміна Анна Петрівна Стукалова подякувала за збереження пам’яті про батька, який увесь свій талант, знання і досвід  віддавав служінню людям.

                   

Газета «Медичні кадри»