ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ НМУ ІМЕНІ О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

10.08.2020

10 серпня 2020 року у морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбулося перше засідання Приймальної комісії Університету, яке мало на меті перевірити готовність її членів – викладачів і студентів до початку активної фази вступної кампанії-2020, що стартує 13 серпня.

До викладачів та працівників НМУ в аудиторії № 3 і до студентів – в аудиторії № 1 звернувся з короткими промовами заступник голови Приймальної комісії НМУ, перший проректор з науково-педагогічної роботи і післядипломної освіти, професор Олександр Миколайович Науменко. Частина задіяних до вступної кампанії працівників, зазначив він, вже працює. Склали вступні іспити з трьох предметів громадяни пільгових категорій, а також ті, які скористалися можливостями, наданими освітніми центрами «Україна-Крим» і «Україна-Донбас». Таких абітурієнтів близько 50. Радує, що проведено іспити першої групи іноземних громадян – 25 осіб успішно впорались із цим випробуванням. Олександр Миколайович наголосив на особливому характері нинішньої вступної кампанії – і за звичайних умов справі непростій, а що вже казати про умови, пов’язані з пандемією COVID-19. Нагадав О.М.Науменко і про відповідальність члена Приймальної комісії. Пильність щодо можливих провокацій з боку недоброзичливців Університету – це одне. А ще важливо не брати на себе забагато, «консультуючи» вступників, їхніх батьків і родичів. Людині буває байдуже, хто саме дав їй ту чи іншу інформацію – студент-волонтер чи професор-проректор – в разі чого вона апелюватиме: «Мені так сказали у Приймальній комісії!».

Відповідальний секретар Приймальної комісії Максим Васильович Тарасенко оголосив план роботи ПК на період вступної кампанії-2020, докладно зупинившись на її особливостях. Він представив склад Приймальної комісії, яку очолює Голова ПК, ректор НМУ, професор Юрій Леонідович Кучин.

Потім слово взяла заступник відповідального секретаря Приймальної комісії Ірина Анатоліївна Костюк. Вона довела до відома дислокацію робочих місць усіх працівників ПК на період вступної кампанії. Відповідальний за матеріально-технічне забезпечення заступник відповідального секретаря ПК Максим Олександрович Приступюк оголосив інформацію про організацію харчування.

Отже, 13 серпня вступна кампанія-2020 вступає у свою активну фазу. Висновок, який можна зробити із сьогоднішнього засідання, один: Приймальна комісія НМУ цілком готова до всіх викликів.

                                                                                                              

Прес-центр