Відбулося міжуніверситетське засідання студентських наукових гуртків 5 кафедр НМУ та КПІ

03.03.2023

У НМУ імені О.О. Богомольця створено платформу для розвитку клінічного мислення, мотивації студентів до творчого наукового пошуку. Сучасна медицина розвивається разом з новітніми технологіями, що потребує від лікаря постійного навчання, опанування суміжних дисциплін. Актив наукового студентського гуртка кафедри нейрохірургії став ініціатором спільного засідання з гуртківцями кафедр неврології, фізіології, дитячої хірургії, радіології та радіаційної медицини, де обговорювали тему «Гідроцефалія». До участі у заході запросили співробітників кафедри прикладної гідроаеромеханіки та механотроніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» для комплексного, поглибленого вивчення теми.

В аудиторії №2 морфологічного корпусу зібралися понад 60 студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця і аспіранти та студенти з Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Гідроцефалія – складна патологія, що вимагає компетентностей багатьох спеціальностей. Мультидисциплінарний підхід дозволяє вирішити питання індивідуального підходу до лікування пацієнта. Дитячий нейрохірург, керівник гуртка кафедри нейрохірургії, доцент Аліна Корсак у доповіді окреслила проблематику гідроцефалії як складної патології, що вимагає комплексного лікування. Доповідь доцента кафедри прикладної гідроаеромеханіки та механотроніки КПІ імені Ігоря Сікорського Олексія Коваля було присвячено фізичним аспектам ліквородинаміки та гідравлічним основам функціонування лікворо-шунтуючих систем. Студенти також підготували грунтовні доповіді: на тему історії медицини виступив Іван Бережний, гуртківці Наталія Коломієць та Іванна Усатенко акцентували увагу слухачів на анатомії та фізіології нервової системи, неврологічного огляду дітей та дорослих з гідроцефалією, про основи консервативної терапії розповіла Ганна Галайба, Олена Говорова доповіла про абдомінальні ускладнення, що можуть виникнути в процесі лікування гідроцефалії.

У засіданні взяли участь керівники студентських наукових гуртків: асистент кафедри неврології Світлана Шоломон, доцент кафедри радіології та радіаційної медицини Олена Миронова, старший викладач кафедри фізіології Клавдія Несвітайлова та викладачі кафедри радіології та радіаційної медицини доцент Ганна Романенко та асистент Тетяна Новікова.

 

Кафедра нейрохірургії НМУ імені О.О.Богомольця