ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ОНЛАЙН-ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ

28.04.2022

28 квітня 2022 року відбулося чергове онлайн-засідання Вченої ради НМУ імені О.О. Богомольця  за участю ректора, проректорів, деканів факультетів, директорів інститутів, керівників структурних підрозділів. Голова Вченої ради, ректор НМУ Ю.Л. Кучин, пересвідчившись у наявності кворуму і затвердивши порядок денний, оголосив про початок роботи Вченої ради.

Перш ніж перейти до розгляду затверджених питань, Юрій Леонідович привітав наших колег із ювілеями, що відбулися протягом квітня, зокрема: завідувача кафедри мікробіології, вірусології та імунології, академіка НАМН та НАН України, професора Володимира Павловича Широбокова, завідувача кафедри медичної біохімії та молекулярної біології, доцента Лесю Василівну Яніцьку, Голову Ради роботодавців НМУ імені О.О. Богомольця, асистента кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини, кандидата медичних наук Людмилу Миколаївну Черненко.

Побажавши ювілярам мирного неба, завзяття, злагоди та міцного здоров’я, Ю.Л. Кучин перейшов до розгляду питань Вченої ради по суті.

Члени зібрання одноголосно затвердили — програми фахових вступних випробувань для вступу до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та Медичного фахового коледжу у 2022 році, презентовані першим проректором з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, членом-кореспондентом НАМН України, професором О.М.Науменком (презентація), Голову Екзаменаційної комісії закладу фахової передвищої освіти медичного фахового коледжу НМУ імені О.О. Богомольця, представлену проректором з науково-педагогічної та навчальної роботи, професором О.М.Власенком.

Перейшовши до розгляду поточних питань, Юрій Леонідович надав слово директору Інституту післядипломної освіти, професору  Т.А.Вежновець. Зібрання одностайно підтримало винесену на обговорення Тетяною Андріївною Концепцію освітньої діяльності НМУ імені О.О. Богомольця у сфері післядипломної освіти (інтернатури), підвищення кваліфікації та безперервного професійного розвитку лікарів, провізорів (фармацевтів) і професіоналів  з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та викладачів вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, яку винесла на обговорення (презентація).

Далі голова Вченої ради, професор Ю.Л. Кучин зазначив, що існує низка питань із затвердження освітньо-професійних програм в аспекті їх модернізації відповідно до існуючої нормативно-правової бази і надав слово гарантам для ознайомлення з деталями.

Першою слово взяла гарант – декан стоматологічного факультету, професор Н.В. Біденко. Збори затвердили запропоновані нею зміни до ОПП підготовки здобувачів ІІ магістерського рівня вищої освіти зі спеціальності 221 «Стоматологія» (презентація).

Було також ухвалено ОПП підготовки здобувачів ІІ магістерського рівня вищої освіти зі спеціальності 229 «Громадське здоров’я», презентоване гарантом – завідувачем кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, професором Т.С. Грузєвою (презентація) та модернізація ОПП підготовки здобувачів ІІ магістерського рівня вищої освіти зі спеціальності 224 «Лабораторна діагностика», озвучена гарантом – завідувачем кафедри сучасних технологій медичної діагностики та лікування, професором Л.В. Натрус (презентація).

Вчена рада одноголосно прийняла рішення щодо видачі Дипломів Доктора філософії (PhD) та затвердження складу разових спеціалізованих вчених рад (Доктор філософії), які запропонувала для обговорення завідувач відділу аспірантури і докторантури, доцент К.О. Гололобова (презентація).

Було прийнято до відома інформаційне повідомлення щодо Порядку формування докторських спеціальних рад в Університеті, з яким виступив проректор з наукової роботи та інновацій, професор С.В.Земсков.

Члени Вченої ради заслухали і підтримали виступ голови СНТ імені О.А. Киселя Євгена Приходька, який висунув ініціативу щодо змін в критеріях розрахунку Індивідуального рейтингового показника (ІРП) в аспекті наукового діяльності випускника НМУ імені О.О. Богомольця (презентація).

Вичерпавши порядок денний, подякувавши за роботу та побажавши всім миру, витримки і здоров’я, голова Вченої ради, ректор Ю.Л. Кучин закрив засідання.

 

Прес-центр