В Університетській клініці майбутні фармацевти навчалися адмініструванню антимікробних препаратів

04.10.2023

Студенти 4 курсу фармацевтичного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця оволодівали навичками з адміністрування антимікробних препаратів на базі Університетської клініки. Відпрацювання практичних навичок з дисципліни «Клінічна фармація та фармацевтична опіка» є важливим етапом підготовки кваліфікованих фахівців. 

Керівниця відділу з інфекційного контролю Університетської клініки Олена Вітюк ознайомила студентів з організацією роботи відділу та правилами  моніторингу використання антимікробних препаратів. Особливу увагу приділили ролі клінічного фармацевта у процесі лікування інфекційних захворювань. Майбутнім фармацевтам надали детальну інформацію про заходи запобігання поширенню антибіотикорезистентності, що визнано Всесвітньою організацією охорони здоров’я глобальною проблемою людства.

Клінічний фармацевт відділу з інфекційного контролю Університетської клініки Ірина Фузік опрацювала зі студентами проведення ретроспективного та проспективного аудиту відповідності призначень антимікробних препаратів. Студенти спробували себе у ролі клінічних фармацевтів та розглянули медичні картки пацієнтів, яким було призначено антимікробні препарати.

На заняттях з дисципліни «Клінічна фармація та фармацевтична опіка», яку викладає асистентка кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації НМУ Олена Темірова, студенти 4 курсу фармацевтичного факультету на  базі  Університетської клініки на постійній основі вивчають особливості адміністрування антимікробних препаратів. Наступні практичні заняття на клінічних базах Університету відбудуться за графіком.

За інформацією кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації