В УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ МОЛОДОГО ПИСЬМЕННИКА

07.12.2022

У День Збройних Сил України, 6 грудня в читальному залі університетської Бібліотеки відбулася презентація книги «24.02». Представляв її медичній аудиторії сам автор – молодий письменник Андрій Мероник. Сама назва літературного твору підказує читачу його тему – війна, яку нині переживають українці через російську агресію. В основу книги лягли події перших 40 днів, передані у форматі щоденника. Через образи молодих людей, які несподівано опинилися в зоні бойових дій, письменник поділився особистими враженнями та відчуттями.

Андрій Мероник за фахом математик. Як літератор став відомим кілька років тому, коли у продажі з’явилися перші його книги. Серед них «69 невдалих побачень» своєрідний чоловічий погляд на взаємні стосунки. Зрозуміло, що ця книга також зацікавила молодіжну аудиторію та опинилася в центрі жвавого обговорення.

В процесі спілкування виникало багато питань до автора, зокрема традиційне – коли очікувати нову книгу? На що письменник відповів: «Я не пишу вигадані історії, а лише про те, що мною пережито і не хочеться втратити. Сподіваюся, що з новими враженнями будуть і нові видання».

На завершення зустрічі гість вручив директорці Бібліотеки НМУ Людмилі Папуші добірку своїх книг. Віднині ті, кого зацікавила творчість Андрія Мероника, зможуть взяти твори для читання з бібліотечного фонду.

 

За інформацією університетської бібліотеки