В Університеті вирує спортивне життя

14.12.2023

Найрізноманітніші спортивні секції Національного медичного університету імені О.О. Богомольця продовжують свою роботу, а збірні команди з різних видів спорту, викладачі та студенти постійно беруть участь у регіональних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях і завойовують призові місця. Активну участь у спортивному університетському житті беруть також представники адміністрації, факультетів і ректор Університету Юрій Кучин.

Від початку навчального року спортсмени НМУ поповнили свої скарбнички низкою спортивних звань і нагород. Зокрема, на початку вересня атлети університетського клубу «Тонус» стали переможцями відкритого чемпіонату Федерації гирьового спорту України, а трохи згодом – переможцями Кубку Чернігова з гирьового спорту.

Третьокурсниця медичного факультету №3 Арина Глущенко виборола золото Чемпіонату України з панкратіону серед жінок. А завідувач кафедри фізичного виховання та здоров’я НМУ Юрій Щербина отримав звання чемпіона світу серед ветеранів на Чемпіонаті світу з гирьового спорту, який відбувся наприкінці жовтня у Сербії. Доцент кафедри гігієни та екології  Андрій Борисенко став чемпіоном України у складі лікарських футбольних команд на змаганнях, що відбулися у Львові.

Постійно беруть участь і посідають призові місця університетські команди з баскетболу та стрітболу, настільного тенісу, спортсмени-армрестлери, плавці, представники інших видів спорту. До участі у бігових марафонах активно долучаються ректор НМУ Юрій Кучин, проректор Сергій Земсков, декани медичних факультету №1 та №2  Володимир Мельник та Руслан Цибалюк, деканка стоматологічного факультету Наталія Біденко та інші.

Також цьогоріч в НМУ імені О.О. Богомольця започаткували і провели перший турнір з триатлону пам’яті загиблих медиків «НМУТриатлон», участь в якому взяли керівництво, студенти і викладачі. Планується, що турнір стане щорічним.

Долучатися до спортивного університетського руху у численних спортивних секціях НМУ запрошують також усіх бажаючих. З переліком спортивних напрямків, місцем і розкладом занять можна за посиланням.

Днями на тренуванні секції бадмінтону побував і ректор Юрій Кучин. Як гравець професор вправлявся у спортивній грі та продемонстрував неабияке вміння вдало управляти польотом волану. Його спаринг-партнерами стали досвідчені спортсмени нашого Університету: тренер секції, наш інтерн Ігор Маслаков і чемпіонка багатьох столичних турнірів, студентка медичного факультету №2 Аміна Абугалі. Також того дня тренувалися студенти інших факультетів, серед них – студенти факультету підготовки іноземних громадян, потужна команда бадмінтоністів з Індії.

Пресцентр за інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я