В Університеті вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20.02.2024

20 лютого в Україні відзначають 10-ту річницю пам’яті  Героїв Небесної Сотні. У ці дні українці вшановують подвиг учасників Революції Гідності, які віддали свої життя за незалежність і європейське майбутнє для України, для кожного з нас.

Цьогоріч заходи відбуваються під гаслом «Залишаємося гідними своїх Героїв!» До державної ваги події долучилися керівництво, декани, колектив і студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. На території морфологічного корпусу Університету біля пам’ятної стели Героям Небесної Сотні і пам’ятника полеглим воїнам у Другій світовій війні відбулося покладання квітів і вшанування пам’яті українських героїв.

Звертаючись до колег і студентів, ректор НМУ Юрій Кучин зазначив, що Революція Гідності стала тією відправною точкою, яка назавжди об’єднала українців у бажанні жити у європейській державі. Він пригадав події десятирічної давнини, коли спільно з іншими лікарями вони надавали медичну допомогу майданівцям, які поступали до лікарні з вогнепальними пораненнями. Пригадав, що серед активних учасників Революції були викладачі та студенти Університету.

Біля пам’ятної стели Героям Небесної Сотні встановили лампадки і хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх українських Героїв.

Упродовж 10 років Україна самовіддано бореться з російською агресією, а приклад Героїв Небесної Сотні зобов’язує бути гідними їхньої пам’яті. Сьогодні на усіх фронтах тисячі сучасних героїв мужньо боронять українську землю від ворожої навали. А ми маємо пам’ятати та цінувати їхню жертву, робити все можливе, аби стати надійним тилом для наших захисників.

Світла пам’ять Героям Небесної Сотні. Світла пам’ять усім українським захисникам і захисницям.

Пресцентр НМУ