В Університеті вітали колядою співробітників і захисників України

27.12.2023

Різдвяними колядками у святкові дні наповнився Національний медичний університет імені О.О. Богомольця. Із дзвінкою колядою до Університетської клініки НМУ завітав ансамбль імені Бориса Лятошинського, а до ректорату – ієрей Євгеній Копайгородський спільно з парафіянами та дітьми з недільної школи храму Остробрамської ікони Божої Матері.

Колектив ансамблю класичної музики імені Бориса Лятошинського при Національному будинкові органної і камерної музики України (диригент – Народний артист України Богдан Пліш) в Університетській клініці НМУ привітав з Різдвом захисників і захисниць України, які перебувають тут на лікуванні, та медичних працівників. Тепло і радість свята своїм співом дарували колядники. Адже Різдво, традиційно, святкують у родинному колі, та наші військові не мають можливості бути поряд з рідними.

Ідея організації дійства належить настоятелю храму Остробрамської ікони Божої Матері, що розташований на території Університетської клініки НМУ, військовому капелану 210-го Окремого Спеціального батальйону «Берлінго», ієрею Євгенію Копайгородському за підтримки Профкому співробітників НМУ.

Ієрей Євгеній Копайгородський спільно з парафіянами та дітьми з недільної школи храму завітали й до ректорату Університету, аби поділитися радістю Різдва Христового. Колядників зустрічали ректор Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, заступник ректора з кадрових питань Ігор Драпей, голова Профкому співробітників Лілія Яременко, співробітники ректорату. Усім відгукнулося неймовірне виконання українських колядок, щирі віншування миру, щастя і добра.

Ректор НМУ Юрій Кучин подякував гостям за теплі слова, святковий настрій, побажав миру, добробуту, затишку у родинах.

Пресцентр НМУ