В Університеті відбувся курс №1 «Грудна клітка та дихання» СЕЕА

22.09.2023

21-23 вересня 2023 року відбувся 1-й курс Європейського освітнього комітету з анестезіології (СЕЕА, Committee for European Education in Anaesthesiology) «Грудна клітка та дихання», організований командою кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця за підтримки Асоціації анестезіологів України. У курсі взяли участь офлайн 44 анестезіологи з різних регіонів України та 100 анестезіологів і лікарів-інтернів онлайн.

Особливістю заходу був акцент на практичне та інтерактивне навчання: можливість попрацювати на ультрасучасному обладнанні, наприклад відеоларингоскопах, бронхоскопах, УЗ-апаратах, наркозній станції, опанувати такі практичні навички, як інтубація за бронхоскопом, відеоларингоскопом, з бужем, виконати ультразвукову діагностику легень, спробувати себе під час симуляції інгаляційної анестезії.

Варто відзначити, що ректор НМУ імені О.О. Богомольця Юрій Кучин є директором центру Європейського освітнього комітету з анестезіології СЕЕА в м. Києві.

Освітній курс тривав 3 дні, а його програма включила також оновлені базові лекції провідних українських спеціалістів з оглядом нових рекомендацій з менеджменту ГРДС-синдрому, ХОЗЛ, пневмоній, проведення анестезії в торакальній хірургії. Особлива увага надавалася фізіології та режимам респіраторної підтримки. Керувала організацією курсу №1 «Грудна клітка та дихання» докторантка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Катерина Бєлка.

У березні та вересні 2024 року заплановано проведення наступних 2-х курсів Європейського освітнього комітету.

За інформацією кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти НМУ