В Університеті відбувся «Брейн-ринг зі стоматології»

08.05.2024

У межах Тижня стоматологічного факультету, що провели нещодавно у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця, відбулася студентська гра «Брейн-ринг зі стоматології». В інтелектуальних перегонах взяли участь шість команд, у кожній з яких вдало поєдналися знання та досвідченість старшокурсників і креативність, нестандартність мислення студентів молодших курсів. Під час заходу студенти яскраво продемонстрували, якою цікавою і неосяжною є стоматологія і те, що її майбутнє у надійних молодих руках.  

Брейн-ринг започатковано на стоматологічному факультеті у 2000 році за ініціативи і підтримки Української асоціації профілактичної та дитячої стоматології. 25 років поспіль незмінною ведучою гри є деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко, а президентка асоціації, колишня завідувачка кафедри дитячої терапевтичної стоматології з курсом профілактики стоматологічних захворювань НМУ, професорка Лариса Хоменко протягом усього часу працювала у складі, а цьогоріч очолила судейську бригаду. Також серед цьогорічних членів журі викладачі різних кафедр факультету – професорки Лариса Хоменко, Тетяна Костюк, Олена Остапко, доценти Олександр Несін, Рената Симоненко, асистент Олег Шафета. У різні роки гра набувала всеукраїнського масштабу, до неї долучалися студенти з багатьох міст України, проводились відбіркові ігри для визначення фіналістів. У цьому році за ініціативи Студентської ради стоматологічного факультету, очолюваної студенткою 3 курсу Мирославою Котовою, гра отримала новий імпульс. На «Брейн-ринг зі стоматології 2024» зібралося шість команд, у складі яких студенти від першого до випускного курсів стоматологічного факультету.

Привітав учасників події проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи НМУ, професор Олександр Канюра, який  побажав майбутнім стоматологам успіхів і вдалої гри. Підтримали захід партнери факультету, компанії «JenDental Ukraine», 3M, «Oral-B».

Студентські команди «Композит», «Коп», «Поліметилметакрилати», «Тартар», «Фуджі», «Цемент» завзято, із запалом виконували кожне завдання, підготували власні, неординарні запитання для суперників. Особливо динамічно відбувся конкурс бліц-питань, цікаві і несподівані рішення звучали в творчому конкурсі, також потужно відбувся конкурс капітанів, кожний з яких під час гри проявив справжні лідерські якості.

Найбільше балів набрала команда «Поліметилметакрилати», яка стала переможцем цьогорічної гри. У її складі студентки 4 курсу Богдана Карпенко, Яна Кошка, п’ятикурсниця курсу Юлія Ласкава і третьокурсниця Дар’я Єрофеєва.

Пресцентр за інформацією деканату стоматологічного факультету