В УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ 72-ї РІЧНИЦІ ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ

04.05.2017

4 травня 2017 року біля Меморіалу викладачам та студентам, загиблим під час війни 1939-1945 років та пам’ятної стели Героям Небесної Сотні відбувся урочистий захід з нагоди 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Під час урочистостей університетська спільнота хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанувала пам’ять студентів та  викладачів Університету, які не повернулися з фронтів Другої світової війни.

Сьогодні ветеранська організація Університету налічує 29 членів, серед яких 10 учасників бойових дій і 19 – трудового фронту. Від імені колективу Університету слова щирої подяки за Велику Перемогу висловила ректор Університету, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова. «Ми пам’ятаємо і пишаємося студентами, викладачами і співробітниками Університету, які захищали нашу країну і на фронтах Другої світової війни, і зараз на фронті Сходу. І ми раді тому, що ми маємо можливість підтримати нашою університетською спільнотою ветеранів напередодні свят», – зазначила ректор Катерина Амосова.

З вітальними словами виступили також ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник трудового фронту, доцент кафедри терапевтичної стоматології Антон  Хоцяновський; старший лейтенант медичної служби, асистент кафедри ортопедичної стоматології Святослав Прохоров та студентка 2 курсу, медичного факультету №1 Анастасія Федорук.

Присутні відвідали виставку книг, історичних документів та архівних фотографій, яку організували співробітники наукової бібліотеки НМУ в навчальних корпусах університету з нагоди 72-ї річниці Перемоги.  На завершення урочистостей ветеранів було запрошено на святкову концертну програму.

 

Прес-центр