В Університеті відбулася Всеукраїнська студентська олімпіада з психології

20.03.2024

Нещодавно на базі кафедри загальної і медичної психології Навчально-наукового інституту психічного здоров’я Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася Всеукраїнська студентська олімпіада з психології. Участь у психологічному офлайн-змаганні взяли студенти 1-3 курсів Інституту.

Інтелектуальні змагання вирізнялися насиченістю завдань і креативністю. Завдання для учасників мали нестандартний характер і вимагали демонстрації не тільки глибоких програмних знань, а й винахідливості та оригінальності мислення. Вони включали написання есе з психології, із аналізом зазначеної сучасної тематики, та клінічні кейси, з необхідністю надання обґрунтованих відповідей на запропоновані питання.

Студенти демонстрували набуті знання та навички, проявляли творчі здібності та кмітливість під час виконання завдань Олімпіади. Перевіряли та оцінювали роботи учасників голова журі, завідувач кафедри загальної і медичної психології, професор Михайло Матяш і члени журі, доцентки кафедри Надія Тертична та Ольга Скоробогатова.

За результатами проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з психології І місце здобула третьокурсниця Оксана Косовська, ІІ та ІІІ місця вибороли першокурсниці Юлія Горбатенко та Софія Щипанова відповідно. Переможців Олімпіади нагородили дипломами, а всім учасникам вручили сертифікатами та практично орієнтований подарунок – навчальний посібник «Пенітенціарна психологія», виданий колективом авторів-співробітників кафедри.

Проведення студентських олімпіад дозволяє виявити обдаровану молодь, сприяє реалізації та розвитку творчих здібностей студентів, стимулює потребу в оволодінні знаннями, надає корисний досвід та натхнення для подальшого розвитку у своїй майбутній професії. Адже психологія є однією з найцікавіших та найактуальніших наук у сучасному світі.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри загальної і медичної психології

Навчально-наукового інституту психічного здоров’я