РОЗПОЧАВСЯ УКРАЇНСЬКО-ШВЕДСЬКИЙ ТРЕНІНГ З ЕПІДЕМІОЛОГІЇ

28.10.2016

27 жовтня 2016 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочав роботу ІІ українсько-шведський освітній тренінг для молодих учених «Епідеміологія II: Дизайн епідеміологічних досліджень».

Тренінг розпочався з вітальних слів ректора Університету, член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової та професора Інституту медицини навколишнього середовища Йорана Першагена (Каролінський Інститут, Стокгольм, Швеція).

Тренінг організовано в рамках довгострокового науково-дослідного співробітництва між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Каролінським Інститутом і розраховано на слухачів післядипломного рівня: магістрів, аспірантів, молодих учених.

Даний захід є продовженням попереднього тренінгу «Епідеміологія I: Вступ до епідеміології», який відбувся в жовтні минулого року. Згідно з програмою тренінгу основну увагу приділено питанням, які пов’язані з дизайном дослідження (у першу чергу з методологією випадок-контроль), з базами дослідження, ефективністю дослідження, зіставленням в епідеміологічних дослідженнях, інтерпретацією епідеміологічних даних та оцінкою ризиків.

Ідея запропонованого тренінгу, а також його структура, аналогічні тим, які використовуються в Каролінському Інституті на післядипломному навчальному курсі «Епідеміологія II: Дизайн епідеміологічних досліджень».

Структура тренінгу включає лекції та роботу слухачів у групах, передбачає забезпечення матеріалами лекцій та ситуаційних завдань, які будуть використані в ході групових дискусій. Робоча мова тренінгу – англійська.

Керівник курсу: Грузєва Олена, MD, PhD, постдок Інституту медицини навколишнього середовища (Каролінський Інститут, Стокгольм, Швеція).
Викладачі курсу: Першаген Йоран, MD, PhD, професор Інституту медицини навколишнього середовища (Каролінський Інститут, Стокгольм, Швеція); Пико Андрій, MD, аспірант Інституту медицини навколишнього середовища (Каролінський Інститут, Стокгольм, Швеція).