В Університеті привітали ветеранів Другої світової війни

08.05.2024

Напередодні Дня пам’яті і примирення, що відзначається в Україні 8 травня, профком співробітників спільно із відділом організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця привітали ветеранів війни та праці нашого Університету. Їм вручено подарунки, а від адміністрації фінансову допомогу.

 З Оленою Максимовою, Георгієм Шкурком, Тетяною Гуєвською та Зінаїдою Клименко зустрілися голова профспілки співробітників Університету Лілія Яременко, начальниця відділу організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки Олена Горова.

Ветерани Олена Максимова та Георгій Шкурко є колишніми випускниками НМУ (тоді ще Київського медичного інституту) і чимало років присвятили лікарській праці у закладах охорони здоров’я. Олена Максимова після навчання у нашому Університеті багато років працювала лікарем у Республіканській клінічній лікарні МОЗ України (нині Університетська клініка) і завершила трудову діяльність, коли їй виповнилося 90 років. Доцент кафедри гігієни, безпеки праці та професійного здоров’я Георгій Шкурко присвятив себе практичній медицині, а згодом повернувся до Альма-матер і продовжив тут наукову та викладацьку роботу. За 50 років трудової діяльності він виховав не одне покоління молодих лікарів, передав їм свої знання та багатий досвід. Тетяна Гуєвська близько тридцяти років очолювала фізіотерапевтичне відділення поліклініки Республіканської клінічної лікарні МОЗ України, а Зінаїда Клименко медичною сестрою цього ж відділення.

Олена Максимова, Георгій Шкурко, Тетяна Гуєвська та Зінаїда Клименко є учасниками Другої світової війни, а їх трудовий стаж налічує понад 50 років. Вітаємо наших ветеранів, зичимо їм міцного здоров’я, мирного неба та життєвої наснаги!

Пресцентр НМУ