В Університеті проводиться тиждень стоматологічного факультету

30.04.2024

На стоматологічному факультеті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця за ініціативи Студентської ради та за сприяння профільних кафедр триває тиждень «Днів факультету». У межах його проведення – численні майстер-класи та лекції на теми, що потребують поглибленого вивчення та важливі для самостійної практичної діяльності майбутніх стоматологів. Одним з перших відбувся

майстер-клас від фахівців кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії на тему «Нехірургічна корекція губ», в якому взяли участь іноземні та вітчизняні студенти першого – п’ятого курсів, аспіранти та викладачі кафедри.

Учасників заходу привітали проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Олександр Канюра, заступник декана стоматологічного факультету, доцент Валерій Філоненко, завідувач кафедри, професор Владислав Маланчук. Проректор Олександр Канюра відзначив лідерство кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії у проведенні майстер-класів з оволодіння фаховими компетентностями. Таким чином здобувачі освіти мають можливість переймати знання, досвід і оволодівати сучасними практиками під керівництвом провідних спеціалістів стоматологічної галузі.

Так,  на початку із цікавою та змістовною лекцією виступила професорка Оксана Воловар. Вона розповіла студентам про анатомічні особливості щелепно-лицевої ділянки, нижньої третини обличчя, зокрема губ, зосередилася на кровопостачанні a.facialis, на існуючих деформаціях і дефектах, естетиці обличчя, розглянула можливості їх корекціїї за допомогою препаратів гіалуронової кислоти. Професорка зробила акцент на пропорційності обличчя та недоцільності гіперкорекції губ, що не відповідає принципам естетичної медицини.

У другій частині майстер-класу студенти аналізували нижню третину обличчя один одного, відмічали на схемах обличчя запланований обʼєм корекції губ, самостійно під керівництвом Оксани Воловар виконували на муляжах інʼєкції гіалуронової кислоти. Учасники детально розбирали особливості виконання інʼєкцій на губах, акцентували увагу на помилках і можливих ускладненнях.  Практично-орієнтований майстер-клас став важливим кроком студентів до покращення фахових компетентностей.

Нагадаємо, що у межах тижня стоматологічного факультету НМУ імені О.О. Богомольця 29 квітня-2 травня відбудеться ряд заходів, на які запрошуються усі бажаючі поглибити власні знання у галузі стоматології.

Детальніше про заходи

Пресцентр НМУ