В Університеті посилюють міжнародну співпрацю з питань щелепно-лицевої хірургії

04.10.2023

У рамках співпраці, що здійснюється на основі Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю Memorandum of Understanding (MOU) між Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця та Університетом м. Гельсінкі (Фінляндія), в онлайн-форматі відбулася міжуніверситетська конференція молодих вчених «День молодих вчених щелепно-лицевої хірургії». Захід реалізували за підтримки Товариства молодих вчених та спеціалістів, відділу аспірантури та докторантури і відділу міжнародних зв’язків нашого Університету.

У конференції взяли участь аспіранти кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Інституту післядипломної освіти НМУ та PhD-студенти кафедри захворювань ротової порожнини та щелепно-лицевої ділянки (Departament of Oral and Maxillo-facial diseases) Університету м. Гельсінкі. Українські та фінські колеги представили по 6 доповідей, після кожної з яких відбувалося обговорення з залученням провідних фахівців відповідних навчальних закладів.

Під час заходу розглянули ряд важливих питань, що зокрема стосуються лікування больових синдромів у щелепно-лицевій ділянці, ортогнатичної хірургії, реконструктивно-відновних операцій на кістках лицевого черепа, протезування в складних клінічних випадках, вогнепальних та мінно-вибухових травм, їх поширеності, особливостей перебігу та лікування.

На думку керівників кафедр, професора Андрія Копчака та професорки Йоханни Снолл, подібна комунікація підвищує рівень наукової компетенції PhD-студентів, удосконалює їх ораторські навички, сприяє процесу обміну досвідом, а згодом і синтезу освітніх підходів в наших університетах. Спільнота запевнила, що заходи такого формату не будуть поодинокими, а міжнародна співпраця лише посилюватиметься.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри щелепно-лицевої хірургії

та сучасних стоматологічних технологій ІПО