В Університеті обговорили важливі питання сучасної ортопедії і травматології

10.04.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася науково-практична конференція «Вибрані питання ортопедії: пухлини та пухлиноподібні захворювання кісток та суглобів». Практично орієнтований навчальний курс став важливою подією для спеціалістів у галузі травматології-ортопедії та онкоортопедії. До заходу долучилися молоді фахівці, інтерни та здобувачі вищої медичної освіти, які планують обрати профільну спеціалізацію у медицині.

Конференція відбулася за ініціативи кафедри ортопедії і травматології під керівництвом професора Олександра Бур’янова, який виступив модератором наукової події.

Серед доповідачів – провідні спеціалісти різних медичних шкіл, ортопеди-травматологи, онкологи, рентгенологи, радіологи. Теми виступів охоплювали широкий спектр питань. Говорили про діагностику пухлин кісток, діагностику та лікування доброякісних новоутворень кісток, використання 3D-моделювання в ортопедії, стратегію раціонального призначення препаратів у хворих з травмами опорно-рухового апарату. На конференції відбулася предметна розмова про становлення і розвиток онкологічної ортопедії в Україні, зокрема обговорили питання лікування саркоми м’яких тканин, меланоми шкіри, лікування і наслідків пухлин кісток і кісткових метастазів. Важливою частиною заходу став також майстер-клас з МРТ-візуалізації уражень кісткових структур і прилеглих м’яких тканин.

Так, конференція стала платформою для обговорення сучасних тенденцій у лікуванні травм і захворювань опорно-рухового апарату, інноваційних підходів і новітніх практик. Захід став ще одним важливим кроком у підвищенні якості надання медичної допомоги, побудові мережі співпраці та підтримки серед фахівців, розвитку галузі травматології та ортопедії.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри ортопедії і травматології