В Університеті обговорили можливість співпраці із закладами вищої освіти Іраку

13.06.2024

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця вперше відвідав тимчасово повірений у справах Республіки Ірак в Україні Казем Тарек Аділ. На зустрічі з керівництвом Університету, що відбулася 12 червня, обговорили можливості налагодження партнерства, розвитку наукових та освітніх зв’язків, співпраці НМУ з іракськими закладами вищої освіти.

У зустрічі взяли участь ректор НМУ Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, начальниця відділу міжнародних відносин Іванна Саханда.

У межах заходу говорили про можливості партнерства, налагодження та розвитку наукових та освітніх зв’язків між НМУ та іракськими закладами вищої освіти, зокрема можливостей академічного обміну між студентами та науково-педагогічними співробітниками, реалізації спільних едукаційних заходів і наукових проєктів. Окремо обсудили актуальні питання, що стосуються навчання громадян Іраку в нашому Університеті. Наразі таких здобувачів вищої освіти в НМУ є 18.

«Протягом своєї майже 200-річної історії наш Університет має чималий досвід успішної міжнародної співпраці. Ми відкриті до нових проєктів та будемо раді розширенню співробітництва з партнерами у контексті обміну студентами та викладачами, всебічно підтримуватимемо вступників, які оберуть для здобуття освіти наш Університет. До війни контингент іноземних студентів був досить великим, наразі ми докладаємо багато зусиль, аби утримати цей рівень», – зазначив ректор НМУ Юрій Кучин.

Що важливо, тимчасово повірений у справах Республіки Ірак в Україні зауважив, що НМУ імені О.О. Богомольця закінчували чимало його співгромадян, котрі сьогодні ведуть медичну практику у своїй країні та є успішними у професії. Попри війну та безпекову ситуацію в Україні, НМУ залишається цікавим для здобуття медичної освіти серед іракських вступників. Окремо Казем Тарек Аділ висловив слова підтримки Університету й Україні та передав слова подяки співробітникам НМУ від випускників факультету підготовки іноземних громадян із Іраку.

Так, у межах цьогорічної вступної кампанії Університет готовий прийняти іноземних громадян за спеціальностями «Медицина», «Стоматологія» та «Фармація, промислова фармація».

Пресцентр НМУ