В НМУ завершився третій курс Комітету Європейської освіти в анестезіології

26.09.2022

22-24 вересня кафедра анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (завідувач кафедри – професор Сергій Дубров) провела третій курс Комітету Європейської освіти в анестезіології – «Інтенсивна терапія, невідкладна медицина, кров та гемотрансфузія». Захід відбувся за підтримки Асоціації анестезіологів України.

Так, курс тривав 3 дні та був присвячений фізіології та інтенсивній терапії порушень метаболізму, ендокринних порушень, невідкладній допомозі при травмі та інфекції, інфузійній терапії та гемотрансфузії. Програма включала оновлені базові лекції провідних українських спеціалістів і велику частину практичного та інтерактивного навчання – відеодемонстрації, майстер-класи з фантомами та волонтерами, симуляції клінічних сценаріїв невідкладних станів і реанімації у тренінговому центрі НМУ. Практичні живі заняття були присвячені замісній нирковій терапії, cell-saver та УЗ-протоколам для травми.

Спікерами виступили кращі фахівці галузі. З лекціями виступив ректор НМУ, професор Юрій Кучин.

Варто відзначити, що Комітет СЕЕА об’єднує понад 100 країн-учасниць і пропонує освіту для анестезіологів за стандартною програмою. Весь освітній цикл складається з 6 курсів та охоплює всі галузі анестезіології, інтенсивної терапії, невідкладної медицини та медицини болю.

Як зазначила директор курсу, доцент Катерина Бєлка, навесні 2023 року заплановано наступний курс СЕЕА – «Серце та судини».