В НМУ ВІДБУВСЯ ТУРНІР ПАМ’ЯТІ ЛІКАРІВ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ У ВЕЛИКІЙ ВІЙНІ ЗА УКРАЇНУ

04.11.2022

У спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця 3 листопада відбувся футбольний турнір, присвячений пам’яті лікарів, які віддали свої життя за свободу і незалежність України у війні з російським агресором. Організаторами пам’ятного заходу стали Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я та наш Університет. Такими заходами ми вкотре згадуємо світлу пам’ять медиків, наших колег, які загинули на великій війні за Батьківщину.

У турнірі взяли участь чотири футбольні команди – із ДУ «Національний науковий центр кардіології імені академіка Н.Д. Стражеска», ДУ «Інститут отоларингології імені професора О.С. Коломійченка», КНП «Київська міська клінічна лікарня №6» та Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Перед початком змагань футболістів привітали заступник голови Ради КМППОЗ Віталій Левицький і проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи НМУ, професор Олександр Канюра, який, зокрема наголосив, що у війні з російським окупантом беруть участь багато наших студентів і викладачів. Він пригадав імена наших Героїв, котрі загинули за кожного з нас.

Згадували у цей день також вихованця нашого Університету, капітана ЗСУ, командира першої роти 130 батальйону Артема Соханя. Він воював на сході України, командував підрозділом Територіальної оборони, а з перших днів повномасштабної війни був на передньому краї боротьби з ворогом: звільняв Бучу, Ірпінь, Харківщину, де загинув під час виконання бойового завдання. У турнірі пам’яті були присутні мати Героя Тамара Сохань і старший солдат 130 батальйону Еліна Шахбанова, яка передала вітання від командира Віталія Зіви. Тренер футбольної збірної НМУ, викладач кафедри фізичного виховання і здоров’я Віталій Зіва сьогодні захищає Україну від ворога. Символічно, що його син Арсен Зіва під час цього турніру грав за збірну нашого Університету, майстерно захищаючи ворота.

Незважаючи на те, що матчі мали товариський характер, на футбольному полі точилася безкомпромісна спортивна боротьба. Про це свідчать і рахунки, які сягали до п’ятнадцяти голів у ворота суперників. Загалом було зіграно чотири матчі. Збірна НМУ імені О.О. Богомольця у фінальному поєдинку здолала футболістів Київської клінічної лікарні №6 і стала переможцем турніру. Вітаємо!

 

За інформацією  кафедри фізичного виховання і здоров’я