В НМУ ПРОВЕЛИ ТРЕНІНГ З ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ

27.07.2022

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця пройшов  масштабний тренінг з тактичної медицини.  У заняттях взяли участь студенти всіх факультетів НМУ, абітурієнти, студенти інших медичних навчальних закладів України, інтерни, медичні працівники, бойові медики, військові та випускники медичного факультету №3 (педіатричного) – всього 120 осіб. Для ефективного проведення навчання їх розділили на 4 групи. Вивчали теорію та практику, відпрацьовували умовні ситуації, які розвивають вміння швидко приймати рішення.

 25 липня медичний факультет №3 (педіатричний)  НМУ провів масштабний тренінг з тактичної медицини, який розпочався о 10:00 ранку і тривав до 18:00 вечора. Протягом дня вивчали теорію, практикувалися накладати турнікети, ізраїльські бандажі при кровотечі на різних ділянках тіла.

Відкрив тренінг ректор НМУ, професор Леонід Кучин. Він відзначив, що в реаліях широкомасштабної війни заняття з тактичної медицини вкрай важливі і в подальшому НМУ проводитиме їх регулярно. Ректор побажав учасникам навчань продуктивної роботи.

Спікери проєкту – військовий інструктор зі США Тоні Х.,  декан медичного факультету №3, професор Оксана Виговська, запрошені з передової бойові медики випускниця нашого університету Анна Яковенко та студент 5-го курсу медичного факультету №3 Олександр Шадських.

Військовий інструктор зі США детально розповів про турнікети, їх вибір, різницю, техніку накладання, плюси та мінуси під час використання в бойових умовах, накладання шини, способи евакуації пораненого та постраждалого.

Водночас бойові медики Олександр Шадських та Анна Яковенко приділили увагу діям медиків на полі бою та  поділилися власним досвідом і корисною інформацією.

Всі учасники тренінгу впродовж тижня отримають сертифікати.

Медичний факультет №3 продовжуватиме готувати нові навчальні проєкти. Слідкуйте за новинами сайту НМУ, де ви дізнаєтеся про дату, час і місце проведення нових тренінгів.

 

Пресцентр за матеріалами деканату медичного факультету №3