В НМУ ОРГАНІЗОВАНО БЕЗПЕЧНЕ СКЛАДАННЯ ІСПИТІВ ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ З УСІЄЇ УКРАЇНИ

09.08.2022

9 серпня вступні іспити до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця складали абітурієнти, яким надано право на особливі умови вступу. Індивідуальну усну співбесіду складали вступники пільгових категорій, зокрема ті, хто вступає через освітній центр «Крим – Україна, Донбас – Україна», та абітурієнти з особливо небезпечних регіонів, що є нововведенням вступної кампанії-2022. Зважаючи на ситуацію у країні, в НМУ організовано безпечне складання іспитів для усіх абітурієнтів.

Вступні іспити з української мови, біології/хімії та математики/фізики проходили у форматі співбесід. Частина вступників складали іспити в режимі офлайн. Приймальна комісія на чолі з ректором НМУ, професором Юрієм Кучиним та його заступником, першим проректором з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професором Олександром Науменком організували роботу екзаменаційної комісії, яку очолює професор Національного університету імені Т.Г. Шевченка Надія Гаєвська, та комфортні умови для абітурієнтів.

«Попри умови воєнного стану, постійні повітряні тривоги та загалом специфіку організації вступної кампанії в країні, де йде війна, нам вдалося забезпечити безпечне складання іспитів для абітурієнтів з особливо небезпечних районів України та пільгових категорій. Це вперше, і маю щиро надію востаннє, коли ми маємо оперативно та успішно провести вступну кампанії за таких умов. Дякую колегам, які змогли професійно та швидко адаптуватись до викликів сьогодення», – уточнив ректор НМУ.

Відповідальний секретар Приймальної комісії НМУ, доцент Максим Приступюк пояснив, що іспити із зазначених дисциплін у змішаному режимі складало близько 40 осіб. Враховуючи особливо небезпечну ситуацію з можливими повітряними тривогами, роботу організовано так, аби гарантувати безпечне та безперебійне проведення співбесіди офлайн (очно). Своєю чергою під час онлайн-співбесіди фахівці ПК перебували у приміщенні, що дає змогу безпечно та безперервно приймати іспити.

Так, результати ІУС буде оприлюднено на сайті НМУ імені О.О. Богомольця, для Квоти 2 у зашифрованому вигляді, згідно з Правилами прийому на навчання у НМУ в 2022 році. Вступники, які з поважних причин не вийшли на зв’язок 9 серпня, а відтак, не взяли участь у складанні іспитів, мають змогу це зробити до 16 серпня.

Зазначимо, що станом на 8 серпня подано близько 3000 заяв про вступ від 2500 фізичних осіб. Процес подання заяв іде динамічно, а отже, ці цифри вже до кінця дня можуть зазнати суттєвих змін.

 

Пресцентр