В НМУ ОБГОВОРИЛИ ПЕРСПЕКТИВИ СПІВПРАЦІ З ПОСОЛЬСТВОМ ПАЛЕСТИНИ В УКРАЇНІ

18.08.2022

17 серпня в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася робоча зустріч керівництва Університету з делегацією Посольства Палестини в Україні. Під час зустрічі обговорили актуальні питання, пов’язані з навчанням палестинських студентів в НМУ в умовах воєнного часу.

З українського боку в зустрічі взяли участь ректор НМУ, професор Юрій Кучин, проректор з науково-педагогічної роботи, зв’язків та європейської інтеграції, професор Рімма Скрипник, проректор з  наукової роботи та інновацій, професор Сергій Земсков, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Олександр Канюра та начальник відділу міжнародних зв’язків, доцент Іванна Саханда.

Делегацію гостей представляли Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні  Хашем Хасан Даджані, радник Посольства  Давуд Жаллуд та співробітник консульського відділу Ілона Лациба.

У ході зустрічі сторони обговорили початок нового 2022-2023 академічного року, оформлення документів і консультування абітурієнтів фахівцями Університету, умови навчання в НМУ під час війни та особливості проведення практичних відпрацювань у студентів 5-6 курсів.

Ректор НМУ наголосив, що Університет гарантує виконання теоретичних і практичних навчальних програм в повному обсязі, незважаючи на воєнні дії в державі. Керівництво та професорсько-викладацький колектив ЗВО готові продовжувати співпрацю, допомагати іноземним студентам у вирішенні питань, які виникатимуть в процесі оформлення документів.

«Попри війну нам вдалося створити всі необхідні, в тому числі безпекові, умови, аби цього року навчальний процес проходив як в онлайн-, так і офлайн-режимах. Так, студенти-іноземці матимуть змогу долучитися до навчання та практичних занять за аудиторною формою. Головним питанням адміністрації у воєнний час є безпека наших студентів. Студенти, які перебувають за межами України, матимуть змогу долучитися до навчання повернувшись до Києва. Усі базові клініки Університету мають тимчасові укриття, де на випадок повітряної тривоги студенти та викладачі можуть бути у безпеці», – уточнив Юрій Кучин.

Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні Хашем Хасан Даджані відзначив високий рівень професійної підготовки медиків в НМУ імені Богомольця. Він зауважив, що Посольство та Міністерство освіти та вищої освіти Палестини зацікавлені у продовженні подальшого ефективного співробітництва з НМУ імені О.О. Богомольця, одним із найпотужніших українських університетів. Палестина пишається досягненнями своїх співгромадян, які закінчили  цей Університет. Він також висловив надію, що і цього навчального року палестинські студенти матимуть змогу здобувати медичну освіту в НМУ.

Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні висловив свою підтримку народові України у війні з російським окупантом.

 

Пресцентр