В Національному музеї медицини відбулася благодійна виставка картин Миколи Тутченка

20.10.2022

В Національному музеї медицини України відбулася виставка картин завідувача кафедри хірургії стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професора Миколи Тутченка. Заслужений лікар України і талановитий художник у свій день народження організував благодійну виставку власних робіт. Картину, яка сподобалася, можна було придбати, перерахувавши кошти на потреби ЗСУ.

В Національному музеї медицини, де проходила виставка картин доктора медичних наук Миколи Тутченка, було справді людно. Привітати з днем народження заслуженого лікаря України приїхали не тільки колеги-лікарі та вдячні пацієнти, а й професійні художники і поціновувачі мистецтва. Від адміністрації нашого Університету ювіляра поздоровили перший проректор Олександр Науменко, проректор Олександр Канюра, декан медичного факультету №2 Руслан Цимбалюк, голова профспілки співробітників Лілія Яременко та інші.

Саме так, окрім високопрофесійної хірургічної, викладацької та наукової діяльності, Микола Іванович має й творче хобі – він пише картини. І на своє 75-річчя вирішив організувати їх благодійну виставку.

«Микола Іванович завідує кафедрою хірургії вже 27 років – з 1995. Ми знаємо його, як високопрофесійного лікаря і викладача. Він – один із «стовпів» медичної науки в нашому Університеті. А тепер знаємо і як талановитого художника. Але головне те, що він порядна Людина, за що ми його дуже поважаємо», – зазначив Олександр Науменко.

Головною особливістю виставки було те, що будь-яку картину можна забрати додому. Для цього потрібно лише задонатити на потреби ЗСУ до будь-якого благодійного фонду. Такою нагодою підтримати наших захисників скористалися й проректори Університету – Олександр Науменко та Олександр Канюра, а також Руслан Цимбалюк і Лілія Яременко.

Ми ще раз від щирого серця вітаємо Миколу Тутченка з ювілеєм і бажаємо міцного здоров’я, мирного неба та творчих успіхів у всіх сферах його різноманітної діяльності.

 

Пресцентр