Упорядкування могил на території Державного історико-меморіального Лук’янівського заповідника та Байкового кладовища

06.05.2021

Лук’янівське кладовище – один з найстаріших некрополів Києва – відкрито на початку 70-х років XIX століття. Тут знайшли останній спочинок вихідці з давніх українських родів, а також світочі науки, культури, освіти, представники духовенства.

В Університеті є багаторічна традиція – упорядкування поховань видатних медиків, які укріплювали фундамент медичної науки і сприяли розвитку нашої Альма-матер.

29 квітня 2021 року начальник відділу організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки О.С.Горова та провідний фахівець відділу Н.В.Курілова, голова Студентської ради Університету Артем Комарденко (4 курс медичного факультету №3), студентки медичного факультету№2 Марія Гончарук (1 курс) та Марія Пікельна (3 курс) на чолі з заступником декана факультету М.В.Коротєю прибрали могили першого директора Київського інституту охорони здоров’я (з березня 1920 по грудень 1921), професора Черняхівського Євгена Григоровича та його дружини, академіка Яновського Феофіла Гавриловича та його родини, випускниці КМІ – Заслуженого лікаря УРСР, професора Ленгауер Наталії Андріївни, поклали квіти та вшанували пам’ять.

6 травня 2021 року заступник директора з організаційно-методичної роботи Стоматологічного медичного центру М.М.Лук’янець привела в належний стан могилу першого декана медичного факультету Університету Св. Володимира, професора В.О.Караваєва.

Співробітники та студенти Університету будуть й надалі слідкувати за похованнями видатних медиків і зберігати пам’ять про них.

 

Відділ організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки