Уперше іноземні студенти НМУ долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності-2022

09.11.2022

Традиційне написання Радіодиктанту національної єдності цьогоріч на кафедрі мовної підготовки набуло особливого значення і мало новий формат. У написанні Радіодиктанту взяли участь понад 300 студентів із 22 груп – представники всіх факультетів Університету. Вперше до написання Радіодиктанту долучилися іноземні студенти.

Щоб уникнути скупчення людей і бути мобільними в разі повітряної тривоги, а також зважаючи на змішану форму навчання, було прийнято рішення не збиратися в одній великій залі, а організувати цей процес в окремих аудиторіях, долучивши тих, хто навчається дистанційно і переформатувавши хід заняття згідно з регламентом написання диктанту (загалом в межах 30 хв., після чого заняття з української, англійської та латинської мов продовжилися у звичному режимі).

Як зазначила завідувачка кафедри професор Ніна Литвиненко, у такий спосіб іноземні студенти виявили свою солідарність із народом України, який боронить світ від російського жахіття та захищає загальнолюдські цінності.

Це були студенти із різних країн, які опановують фах лікаря в нашому Університеті (Мундер Латейреш із Лівії, Ахмад Мадані та Хая Халаіла з Ізраїлю, Мустафа Саідаві та Джавхер Вісам із Йорданії, Мохаммад Ібрагім, Махмуд Абуара Раджа й Абдаллах Джадарі з Палестини, Махмуд Матар  із Єгипту, Океке Гарденс із Нігерії, Амал Радж, Свапніл Сінг, Рохан Патіл, Ар’я Срідхаран, Анжалі Верма й Арша Падмакумар із Індії).

Разом зі студентами Радіодиктант писала декан факультету підготовки іноземних громадян доцент Оксана Парфьонова. Вона наголосила, що ініціаторами стали самі ж студенти-іноземці.

Мова – генетичний код нації. Вона об’єднує, надихає і додає сил у боротьбі зі світовим злом, яким сьогодні є росія.

Тож тримаймо стрій!

 

Слава Україні та її героям!

 

Кафедра мовної підготовки

та факультет підготовки іноземних громадян